KSO’dan sanayicilere ‘dolandırıcı’ uyarısı

Konya Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre, T.C. Pekin Büyükelçiliğinden alınan yazıda, uluslar arası kabul görmüş ticari teamüller ve pratikler dışında bazı talepler içinde olduğunun tespit edildiği ve bu firmaların takip listesine alındığının ifade
Açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan mevzuat gereğince Çinli firmalar için ilgili ticaret odalarına kayıt zorunluluğu olmadığı, bununla birlikte, ticaret odalarına kayıt yatıran Çinli firmaların sektör ve bölge bazındaki listelerinin ‘China Council for the Promotion of International Trade-CCPIT’ isimli kuruluş tarafından güncelleneceğinin belirtildiği aktarıldı. Bununla beraber, ülkemiz firmaları ile ticari faaliyet içinde bulunan, ancak, taahhütlerini yerine getirmemiş olan Çinli firmaların listesinin Pekin müşavirliğimizce sürekli olarak güncellendiği ve son dönemde müşavirliğimize ulaşan bilgilerin incelenmesi sonucunda, bazı Çinli firmaların ülkemizdeki firmalar ile temasa geçerek, bazı farklı talepler peşinde olduklarının saptandığı açıklandı. Konya firmalarının kuracakları ticari ilişkilerde mağdur olmamaları için bahsi geçen müşavirlikten konuyla ilgili bilgi almaları önerildi.
Öte yandan KSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moldova’da sahte ithalat talepleriyle sanayicinin dolandırılmaya çalışıldığı vurgulanarak, firmalarımızın daha dikkatli olması konusunda uyarıldı. Açıklamada, “T.C. Kişinev Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nden alınan bir yazıda, 2008 yılı içerisinde Moldova’dan gönderilen birtakım sahte ithalat talepleri hakkında, Türkiye’de yerleşik firmalarımız tarafından, Kişinev Ticaret Müşavirliğine çeşitli şikayetler iletildiği bildirilmektedir. Türk ithalatçı firmalarının şüphe uyandıran ithalat talepleri ile karşılaşmaları halinde Müşavirliğimizden yardım talep etmelerinin faydalı olacağının düşünüldüğü ifade edilmektedir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri