KSO, Uganda ile ticaretin artmasına öncülük edecek

Konya Sanayi Odası tarafından Uganda-Konya İş Forumu düzenlendi.

Konya Sanayi Odası tarafından Uganda-Konya İş Forumu düzenlendi. Ugandalı ve Konyalı iş insanları karşılıklı iş görüşmesi gerçekleştirirken, forum kapsamında ayrıca Konya Sanayi Odası ve Uganda İmalatçılar Birliği arasında ‘İyi Niyet Mutabakat Zaptı’ imzalandı.

Konya Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Uganda-Konya İş Forumu’na Uganda Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu, Uganda İmalatçılar Birliği Başkanı Deo Junju Kayemba, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Başkan Yardımcısı Necip Çimen, Konyalı sanayiciler ile Uganda’dan gelen iş insanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, “Ürettiğimiz ürünleri iç piyasaya vermenin yanı sıra, 190’ın üzerinde ülkeye de ihraç ediyoruz. Uganda’ya geçtiğimiz yıl sadece 1 milyon 377 bin dolar ihracat yaptık. Bu yılın ilk 9 ayında ise ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak, 1 milyon 333 bin dolar olarak gerçekleşti. Artış elbette son derece memnuniyet verici ancak bizim bu rakamları artırmamız lazım” dedi.

Uganda Ankara Büyükelçisi Nusura Tiperu da, Konyalı sanayicileri Uganda’ya davet etti.

Uganda İmalatçılar Birliği Başkanı Deo Junju Kayemba ise, Konya’daki iş insanları ile iş yapmaya ve işi öğrenmeye geldiklerini belirtti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri