KSO kitabında TÜMOSAN yer almıyor

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, “Konya sanayisinin gelişmesindeki en büyük katkıyı Erbakan Hoca vermiştir ama bazıları bunu görmezden gelmektedi

Saadet Partisi Karatay İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar’ın katılımıyla gerçekleşti. Konya Ticaret Odası’nda gerçekleşen kongreye; Saadet Partisi GİK Üyeleri Mustafa Özkafa, Mehmet Şen ve Lütfi Yalman, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Eski İl Başkan Vekili Mustafa Özkan, Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda parti üyesi katıldı. Tek listenin yer aldığı kongrede Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, tekrar başkan seçilerek, güven tazeledi.

DÜNYA İSLAM’A GEÇİYOR

Kongrede açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ziyaettin Tokar, Erbakan Hoca’nın yolundan ayrılanların söyledikleri ile yaptıklarının örtüşmediğini söyledi. Başörtü yasağını onların serbest bıraktığını ama zinayı da serbest bıraktıklarını belirten Tokar, “Artık evler günlük, hatta saatlik tutulmaya başlandı. Alaeddin civarında artık geceleri sokağa çıkmak tehlikeli bir hale geldi. Toplumu bizim içimizden çıkan, bizim gibi görünen aslında bizden olmayan insanlar bozmaya başladı. Anarşi dönemlerinde selam vermek suçtu. Artık bunlar da ortadan kalktı. Bir taraftan bozuluyor, diğer taraftan da düzeliyor. Dünyada en fazla İslam’a girişi Endülüs’te gerçekleşiyor. Amerika kıtasında ortalama her gün 50 kişi İslam’ı seçiyor. Artık dünya İslam’a geçiyor. Dünya yavaş yavaş İslam’a hazırlanıyor” diye konuştu.

BEN BU KİTABI KINIYORUM

Erbakan Hoca’dan önce Konya’da sanayinin olmadığını hatırlatan Tokar, TÜMOSAN ile birlikte Konya’nın hızlı bir şekilde kalkınmaya başladığını söyledi. TÜMOSAN’da günde 60’a yakın traktörün üretildiğini belirten Tokar, “1983 yılında da tasarım lisansı bitmiştir ve Türk mühendisleri tasarımını da yapmıştır. O yıllarda Konya’da hiçbir şey yapılmıyordu. Konya’da artık sanayileşme başlamış oldu. Artık Konya’da 10 tane sanayi bölgesi vardır. Bunun Konya’da kazandırılması Erbakan Hoca’nın vefa borcuydu. Konya Sanayi Odası ise 40’ıncı yıl kapsamında sanayi tarihini anlatıyor. Sanayi Tarihi adlı kitapta ise TÜMOSAN yer almıyor. Halk arasında Konya hakkında, ‘Türkiye’nin Çini’ diyorlar. Çünkü Konya’da sanayi üretimini en iyi ve ucuz yapan il Konya’dır. Dolayısıyla sanayi odası bu kitabı Konya’ya hediye etmiş ve Erbakan Hoca’ya yer vermemiş. Ben bu kitabı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

İNANDIKLARI GİBİ YAŞAMIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ise, Papa’nın Türkiye ziyaretini sert bir dille eleştirerek, Papa’ya kutsiyetpenahları demenin son derece yanlış olduğunu ifade etti. Buna rağmen birçok sivil toplum kuruluşunun kutsiyetpenahları ibaresine karşın sesini çıkaramadığını kaydeden Uyar, “Bunlar inandıkları gibi yaşamıyor. Yaşadıkları gibi inanıyor. Topluma yön verdiklerini belirten KTO ve KSO ile diğerleri de ses çıkaramıyor. KSO’nun 40. Yıl gecesinde Rahmetli Erbakan Hoca’nın ismi zikredilmedi. Şimdi sanayici olduğunu iddia edenler, siz daha çocukken Erbakan Hoca Almanya tankların profesörlüğünü yapıyordu. Herkes haddini bilsin. Artık evlerdeki eşler birbirinden şüpheleniyor. Boşanmaların yüzde 60’ı zinadan gerçekleşiyor. 500 metre uzaklıktaki bir okula bile çocuğumuzu servisle gönderiyoruz. Ülkede güven diye bir şey kalmadı. 12 yıl boyunca bir AB türküsü tuttu gidiyor. Sonuçlarını ise bu şekilde alıyoruz” diye konuştu.

Saadet Partisi GİK Üyesi Lütfi Yalman da, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, Batı endeksli bir yaşam tarzının özendirilmeye çalışıldığını ifade etti. Avrupa Birliği’ninçözüm olmayacağını söyleyen Yalman, “Bu yanlıştan biran önce dönülmelidir. İslam ülkeleri kan ağlarken, Papa Türkiye’ye ziyaret etmektedir. Bizim iktidar mensupları mektuplar yazmaktadır. Bunların amacı Ortadoğu ile ilgili ortaklaşa hareket etmektedir. Milli ve manevi değerlerimiz hiçe sayılmaktadır” dedi.

YÜK DEĞİL NİMETTİR

“Böyle bir hak davasının mensubu olduğum için Allah Razı olsun” diyen Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç de şunları söyledi: “Milli Görüş, çizgisinden hiçbir zaman sapmayan bir davanın adıdır. Erbakan Hoca’mızda maddi ve manevi kalkınmayı geliştirmek için çalışmıştır. Hortumcuları kurutmak için havuz sistemini getirmiştir. İslam alemini biraraya getirmiştir. Bu girişimleri Batı’yı ve Siyonistleri korkutmuştur. Emekliye ve çiftçiye zamlar yapılmasına rağmen, vergideki rakamlar değişmemiştir. Biz bu davanın mensubu olarak gece gündü Erbakan Hoca’nın izinden gideceğiz. Bu dava içinde çalışmak yük değil, nimettir.”

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucu Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, tekrar başkanlığa seçildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri