Kronik hastalıklar, sempozyumla tartışıldı

Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıklar başlıklı bir sempozyum düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde, Sağlık Bilimleri Araştırmaları Derneği tarafından “Bulaşıcı Olmayan Kronik Hastalıklar” başlıklı bir sempozyum düzenlendi. Prof. Dr. Köksay Yuca ve Prof. Dr. Mehdi Yeksan’ın açılış konuşmasını yaptığı sempozyumda; kalp ve damar hastalıklarından korunma, kronik hava yolu hastalıklarını önleme gibi konularda başarılı akademisyenler araştırmalarını katılımcılarla paylaştı.

Yoğun katılımla yapılan sempozyum 2 oturumda gerçekleştirildi. Birinci oturum Prof. Dr. Said Bodur’un “Türkiye’de Koruyucu Hekimliğin Durumu ve Bulunması Gereken Yerler” konulu konuşmasıyla başladı. Ardından Doç. Dr. Bülent Bozkurt “Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme” üzerine,  Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir ise “Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma” üzerine bir konuşma yaptı. 

İkinci oturum ise  “Kanserden Korunma ve Erken Teşhis” üzerine Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler’in konuşmasıyla başladı. Ardından Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Tezcan “İyonlaştırıcı Olmayan Radyasyon – Elektromanyetik Kirlilik ve Sağlık Üzerine Etkileri ve Korunma” üzerine, Prof. Dr. Hatice Uğurlu ise “Ofis Çalışanlarında Kas-İskelet Hastalıklarından Korunma” üzerine konuştu yaptı. 

Sempozyumu düzenleyen Sağlık Bilimleri Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Uzun konuyla ilgili olarak; “Sempozyum sayesinde, Türkiye’deki koruyucu hekimliğin durumundan kalp ve damar hastalıklarından korunma yöntemlerine, kanserden korunma ve erken teşhisten radyasyon – elektromanyetik kirlilik ve sağlık üzerine etkilerine kadar pek çok konu başlığı tartışıldı. Sempozyum sonrasında bu alanlar üzerinde araştırma yapanlar arasında işbirliği geliştirilecek ve bilimsel bulguların uygulanabilirliği tartışılacak” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri