Krizin lideri Mercedes oldu

2009 yılı lüks sınıftaki otomobil satışlarına bakıldığında, geçen yıla oranla ciddi bir gerileme görülüyor. Buna rağmen, Mercedes-Benz 2008in ilk yarıyılında gerçekleştirdiği 2 bin 327 adet satışı 2009un ilk yarısında 4 bin 851 adete çıkarmayı başardı.
Geçen yıla göre bu yıl, otomotiv sektöründeki satışların azalması, ekonomik krizin büyük etkisinin olduğunu bir kez daha hissettirdi. Özellikle lüks sınıftaki otomobil satışlarında büyük düşüş yaşanırken rakiplerini geride bırakıp zirveye oturan Mercedes-Benz oldu.
Dünyayı etkileyen ekonomik krizin fazlasıyla yansıdığı otomotiv sektöründe, 2008–2009 yarıyılı satışlarına bakıldığında, Audi, BMV gibi lüks sınıf otomobillerin geçen yarıyıldan bu zamana satışlarında büyük bir düşüş yaşanırken, rakiplerini açık ara farkla geride bırakan Mercedes-Benz yüzde 108,47’lik artışla lüks otomobil segmentinde bir kez daha liderliğini kanıtladı. Bu artışa etki eden en önemli faktör yeni üretilen 1600 cc motorlu C serisi oldu. Konuyla ilgili bilgi veren, Bayraktarlar Merkon A.Ş. Otomobil Satış Danışmanı Fuat Fırat, C serisi grubunun özellikle C-180K 1.6’nın, Türkiye gibi araçların motor hacmine göre vergilendirildiği ülkelerde özellikle ÖTV indiriminin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte satışlarında büyük oranda artışın görüldüğünü dile getirdi. Fırat, güç, estetik, prestij ve ekonomikliği bir araya getiren araç satışının ÖTV’nin yüzde 27’ye yükseldiği bu dönemlerde Mercedes-Benz Türk A.Ş’nin fiyatları sabit tutuğunu ifade ederek, Mercedes-Benz Finansman Türk AŞ’nin cazip kredi kampanyalarıyla artarak sürdüğünü sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri