‘Krizin faturası vatandaşa’

CHP Konya Milletvekili Bektaş, “Ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Uyguladığı ekonomi politikasını düzeltmeyen iktidar, ülke olarak yaşadığımız bu ekonomik krizin yükünü vatandaşlarımıza yüklüyor” dedi

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, İl Başkanı Bekir Yaman, CHP Ahırlı İlçe Başkanı Talip Akgül, CHP Bozkır İlçe Başkanı Ali Rıza Duran ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte vatandaşları ziyaret etti. Bektaş meclis çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Ahırlı ve Bozkır ilçemizdeki vatandaşlarımız tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Çiftçilerimizin ürünlerini değerince satamadığı için tarlada kaldığını gördük. İktidar çiftçilerimizin ürününü değerince satmasını sağlamalı. Açıklanan suğday ve arpa taban fiyatı üretim maliyetini karşılayamadığı gibi, çiftçilerimizin zarar etmesine neden oldu. Diğer taraftan buğday ithalatıyla da yerli üreticimizin ürünlerini yeterince almayan iktidar, çiftçilerimizi desteklemesini yerine başka ülkelerin çiftçilerini destekliyor” dedi.

TASARRUF TEDBİRLERİ NEREDE?

Ekonomik krizin yükününün vatandaşlara yüklediğine dikkat çeken Barış Bektaş, “Ülkemiz derin bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Uyguladığı ekonomi politikasını düzeltmeyen iktidar, ülke olarak yaşadığımız bu ekonomik krizin yükünü vatandaşlarımıza yüklüyor. Eskiden Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardı. DPT, Türkiye’yi sektör sektör yapılandırırken, geleceğe yönelik çalışmalar yapardı. Maalesef yok edildi. Bu düzenle bu ülke gitmez. Tasarruf tedbirleri uygulayan iktidar, ekonomiyi düzelteceğini düşünüyor. Ama devlette 125 bin araç var. Peki, sorarım sizlere tasarruf nerede? Biran önce vatandaşımızı rahatlatacak ekonomik adımları atılmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri