Krize üreterek karşı koyduk

Ülkede yaşanan ekonomik krizden katma değerli ürün ürettikleri için etkilenmediklerini söyleyen SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üretmeye, ürettiklerinden de kazanmaya devam edeceklerini ifade etti

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Haber Müdürü Halid Şen, İstihbarat Şefi Emre Özgül ve Spor Muhabiri Ahmet Sütçü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şahin, Merhaba Gazetesi ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Şahin, hiç bir sıkıntılarının olmadığını, planlamalarının harfiyen işlediğini söyledi.

DÜNYANIN HER YERİNDE GEÇERLİ OLACAK RAPOR

Çok sayıda sıralama kuruluşu olduğunu ve bu kuruluşların her birinin, farklı değerlendirmeler yaptığını aktaran Şahin, farklı kuruluşların farklı değerlendirmeler eşliğinde yaptığı sıralamalarda değişik yerlerde olsalar da başarıları ile gurur duyduklarını kaydetti. Şahin, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye sıralamasında 13 ile 23 arasında değişiyoruz. 2 bin öğrencisi olan vakıf üniversiteleri var önümüzde. Önümüzde olan üniversiteler 2 bin öğrenci, 200 hoca alıyor üniversiteye. Bizim üniversitemizde bin hoca var 100 bin öğrenci var. 10 kat daha fazla öğrencimiz olmasına rağmen, başarımız fazla. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayrıca teknolojik gelişmelere de hız veriyor. Başarımızın altında yatan bir diğer faktör de teknolojik takibimizdir. İleri Teknoloji Laboratuvarımızı akredite ettik. Sertifikamızı aldık. Buradan çıkan bir rapor, dünyanın her yerinde geçerli olacak. Veterinerliği, Fen ve Tıp Fakültesini akredite ettik. Buradan mezun olanlara, uluslararası diploma veriliyor.”

EKONOMİK KRİZ BİZİ ETKİLEMEDİ

Ekonomik olarak sıkıntılarının olmadığını dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Geçen yıl gelirimiz 527 milyondu, bu yıl 586 milyon oldu. Yani tahsisatımız arttı. Ekonomik kriz, üniversite olarak bizi etkilemedi. Ürettiğimiz hizmet, katma değer olarak bize yansıdı çünkü. Döner sermaye gelirlerimiz iyi. 3 projemiz devam ediyor. Veteriner Hastanesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Beyşehir'de yapımlarımız sürüyor. Güneş enerjisi projemiz var. Kampüsün 3'te bir enerji ihtiyacını kendi santralimiz ile karşılıyoruz. Kendi gelir ve imkânımızla bu santralin 3 katını kuracağız. Yerimiz hazır, etrafını çevirdik. Böyle olursa enerji ihtiyacımızın tamamını biz karşılamış olacağız. Bu proje için 17 milyon harcadık, 3 buçuk yılda kendimizi amorti edeceğiz. Buradar yıllık 5 milyon gelirimiz var. 3 buçuk yılda, giderimizi telafi edeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞ BİRLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

TÜBİTAK ile ortak proje yürüttüklerini hatırlatan Rektör Şahin, şunları kaydetti: “Proje için 50 milyon destek alacağız. Ayrıca kendi bütçemizden de projeye destek sağlayacağız. Afyon Kocatepe ve Ege Üniversitesi ve Zade Vital ile yürüttüğümüz ilaç çalışmamız var. 'Doğal ürünler uygulama araştırma merkezi' projemiz var. Ham madde, saplament olarak tüm piyasada pazarlanıyor. Önemli olan bunların ilaca dönüştürülmesi. Alzheimer hastalığı ve kalın bağırsak kanseri tedavisi için ortak çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızın tüm alt yapısı hazır. Zade Vital'in diğer bir ortağı da üniversite olarak biziz.”

ETKİNLİK KAPASİTEMİZ ARTTI

Sportif faaliyetlere de önem verdiklerini söyleyen Şahin, “Yeni futbol takımı kurduk. 2. Amatör'de playoffa kaldık. Eğer önümüzdeki maçı da alırsak, Süper Amatör kümeye çıkacağız. Benden oyuncu transfer etmemi istiyorlar. Ben de transfer yapmayalım, üniversite öğrencilerimiz ile mücadelemizi sürdürelim diyorum. Buradaki amacımız, üniversite içindeki genç yeteneklerin gün yüzüne çıkarılmasıdır” diye konuştu. Üniversitenin her yönden etkinlik kapasitesi arttığını belirten Şahin, “Geçtiğimiz haftalarda bir Maturidi çalışması yaptık. Selçuklu Çalıştayı yaptık. Selçuklu Müzesi yapıyoruz. Bahar Şenliği yapacağız ama içinde bulunduğumuz kültürel ve sosyal duruma şenlik çok uygun değil. Şenlikler, eğitim ve öğretimi aksatıyor. Bu anlamda kendimizi şenlik konusunda geri çektik. Kişisel verilen korunması ile ilgili geçtiğimiz hafta sonu bir çalışma yapıldı. Öğrencilerimiz, mükemmel bir iş çıkarmış” dedi.

İDRİS BAKAN

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri