Kriz vergi gelirlerini düşürdü

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında yapılan değerlendirme ve koordinasyon toplantılarının 4. dün düzenlendi.
 Konya’nın 2008 yılı vergi gelirlerinin değerlendirildiği ve önümüzdeki dönemde vergi gelirlerini yükseltmeye yönelik koordinasyonun belirlendiği toplantıya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, SMMMO Başkanı Ahmet İçyer ve çok sayıda muhasebeci ile Konya Vergi Dairesi yöneticileri katıldı.
Paylaşımcı ve katılımcı bir anlayışla mükellefle vergi dairesi arasında köprü vazifesi gören muhasebecilerin sorunlarını çözmek ve daha iyi muhasebe hizmetlerinin sağlanması için gerekli zemini sağlamaya yönelik olarak bir araya geldiklerini belirten Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, toplantının hayırlı olmasını diledi. SMMO Başkanı Ahmet İçyer de, daha önce üç kez yapılan ve çok verimli geçen değerlendirme ve koordinasyon toplantısının dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Üyelerimizin Vergi Dairesi’nde karşılaşmış olduğu sorunları dile getirerek bu sorunların çözüm önerilerini sunmaya çalışacağız. Ayrıca Vergi Kanunu’ndaki güncel değişiklikler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır” dedi.
Toplantıda söz alan Vergi Dairesi Denetleme Kurulu Başkanı Abdullah Coşkuner ise, gelir vergisi beyanlarının sonuçlarını açıklayarak, hizmet sektöründen alınan gelir vergisinde büyük gerileme olduğunu söyledi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir çok sektörünün krizden etkilendiğini belirten Abdullah Coşkuner, bunun yanında krizden etkilenmeyen sektörlerin de bulunduğunu ifade etti. 2007 yılında toplan beyanname sayısının 47 bin 55 olduğunu açıklayan Coşkuner, bu sayının 2008 yılında 46 bin 885’e gerilediğini bildirdi. Toplam beyannamedeki gerilemenin en önemli nedeninin tüzel kurumlaşmanın artması ve boş vergi beyan edenlerin vergi dairesin mükellefliğinden ayrılması olduğunu anlatan Abdullah Coşkuner, vergi tahsilatında da büyük sıkıntılar yaşadıklarını sözlerine ekledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri