Kriz söylemi, ayağımıza kurşun sıkmaktır

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, son dönemde bütün çevrelerde kriz çıkacak uyarılarının kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi bir durum yarattığını belirtti
İş çevresinin kriz kelimesini unuttuğunu hatırlatan Korkmaz, “Son ekonomik veriler ülkemiz ekonomisinin pozitif gelişiminin göstergesidir. Veriler bu kadar olumlu iken ‘kriz gelecek hazırlıklı olun’ demek iş çevresini ve insanlar üzerinde olumsuz etki yaratıyor. ‘Cebinizdeki parayı harcarken dikkat edin demek’ ise kendi ayağımıza kurşun sıkmaktan başka bir anlama gelmiyor. Bütün bunlar iç piyasanın kilitlenmesine sebep oluyor.” dedi.
Türkiye’de yeni bir gündemin yaratılmasının gereksiz olduğunu savunan MÜSİAD Başkanı Korkmaz, “Avrupa’da yaşanan ekonomik sorunlar bizim ihracatımızda düşüşlere neden olacaksa yeni pazarlarla bunu aşabiliriz. Bundan önce Dünya’da yaşanan krizi en hafif atlatan ülke olmayı başarabildik. Hükümetimiz alacağı tedbirlerle, Avrupa’da yaşanan ekonomik bunalımın, ülkemizi etkilemesine izin vermemelidir. Şu an ülkemizde kriz ortamının olmaması, yarın olmayacağı anlamına gelmez. Avrupa’da yaşanan sorunların ülkemiz piyasasına yansıması olacaktır. Alınacak tedbirlerle bunun önüne geçmemiz mümkün olabilir. Ekonomik yaptırımlarla bununda üstesinden geleceğimize inancımız tamdır.” İfadelerini kullandı.
Avrupa’nın sorunlarını çözme için çalışmalar yaptığını hatırlatan Korkmaz, “ Önümüzde sıkıntılı bir süreç var bunun farkındayız. AB ülkeleri ve ABD sorunlarını çözmek için çalışmalarını yapıyor. Bu sarsıntılı dönem için hazırlıklı ve tedbirli olmamız gereklidir. Bu gelişmeler ülkemizde bugün kriz olduğu anlamına gelmez. Zaten yok. Ekonomik değerler bunu açık ve net şekilde ortaya koyuyor” dedi.
Türkiye’yi krize sokacağı söylenen cari açıkla ilgili daha önce yaptığı uyarıları hatırlatan Korkmaz, “Ülkemizde var olan cari açık başlıca problemimiz. Cari açığın kapanması için tedbirlerin arttırılması gerekmektedir. Diğer taraftan ithalatta yaşanan büyümenin önlenmesi için, bu ürünlerin tespit edilip ülkemizde üretilmesi için sanayicilerimizi desteklemek gerekmektedir. Cari açık ve ithalattaki büyüme bizleri halen tedirgin ediyor” diye konuştu. (MERHABA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri