Kriz bursları etkiledi

Konyada ihtiyaç sahibi öğrencilere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan çeşitli vakıf ve dernekler, ekonomik kriz nedeniyle yardımların azalmasına bağlı olarak burs vermekte zorlanıyor
Konya’da faaliyet gösteren çeşitli yardımlaşma kuruluşları fakir ve muhtaç ailelere gıda, giyecek ve yakacak yardımlarında bulunuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler için de burs yardımında bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşları bu yıl özellikle nakdi yardımlarda zorluk çekiyor. Sanayici ve iş adamlarının nakit yardım yapmak yerine daha çok ayni yardımlarda bulunduğu ifade ediliyor.
KRİZ NEDENİYLE YARDIM VE BAĞIŞLAR AZALDI
Ravza Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halis Nükte, geçen yıllarda üniversitede öğrenim gören yaklaşık 40 öğrenciye nakdi yardımda bulunduklarını ancak, bu yıl öğrencilere yönelik burs ödemesi yapamadıklarını ifade etti. Kriz nedeniyle yardım ve bağışlarda azalma görüldüğünü söyleyen Halis Nükte, “Bu yıl yaşanan kriz yardım ve bağışları da azalttı. Sanayici ve iş adamlarımız nakdi yardımda bulunmaktan ziyade, gıda, giyecek ve ayakkabı türü yardımlarda bulunuyor. Bir yardımlaşma kuruluşu olarak burs veremesek de öğrencilerimize yönelik ayni yardımlarda bulunmaya devam ediyor, talep doğrultusunda kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Ravza Eğitim Vakfı olarak fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Halis Nükte, günde ortalama 2 bin kişilik yemek verdiklerini belirtti. Ramazan ayında genel olarak yardımlaşma faaliyetlerinin arttığını bildiren Nükte, “Bizim isteğimiz bu tür yardımlaşma faaliyetlerinin sadece Ramazan ayında artması değil, yılın 12 ayı boyunca devam etmesidir. Çünkü yardımlaşma kuruluşları fakir ile zengin arasındaki köprüdür. Fakir ve muhtaç aileleri daha çok gözetebilmemiz için yardımların sürekli devam etmesi gerekir. Bu nedenle Konyalı esnaf kardeşlerimizden bizimle daha çok ilgilenmelerini istiyoruz” diye konuştu.
İRŞAD, BURS ÖDEMELERİNE DEVAM EDECEK
İrşad Eğitim, Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı yöneticilerinden Mustafa Lamcı, özellikle üniversitede öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim bursu çalışmalarına devam ettiklerini, ancak bu yıl gelen yardımlarda ciddi düşüşler olduğunu söyledi. Ramazan ayında yardımlaşma bilincinin en üst  düzeye çıktığını ve bu nedenle Ramazan’da yardımların arttığını söyleyen Mustafa Lamcı, üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yönelik yardım ve burs çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini söyledi. Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunda yerli ve yabancı 130 öğrenciye burs ödemesi yaptıklarını anlatan Lamcı, bu yıl nakdi gelirlerde azalma olsa da burs yardımlarını sürdürmek istediklerini belirtti.
DEPREMLE BİRLİKTE YARDIMLAR ARTTI
Geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremle birlikte yardımların neredeyse iki katı arttığına vurgu yapan İrşad Eğitim, Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı yöneticisi Mustafa Lamcı, “Kriz nedeniyle yardımlarda düşüş yaşansa da, halkımız yardımlaşma konusunda duyarlı. Ramazan ayı içerisinde artan yardımlaşma faaliyetleri yaşanan depremle birlikte neredeyse iki misli artış gösterdi. Bu tür yardımlar sadece Ramazan ayında değil de, imkanlar çerçevesinde yıl boyunca devam etmeli” dedi. Vakıf çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Mustafa Lamcı, yapımı devam eden cami inşaatının bu yıl içerisinde tamamlanacağını, bunun yanında Lalebahçe’de bir Kur’an kursu inşası çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri