Kritik bir dönemdeyiz

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Mezhep ve kimlik temelli yürütülen siyaset kimseye huzur sağlamaz. Irak'taki gelişmelerden ders almalıyız. Kritik bir dönemden geçiyoruz" dedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, oyunu saat 11:00'da Meram Şükrü Doruk Lisesi'nde kullandı. Sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Bakan Davutoğlu, daha sonra oyunu kullandı. Davutoğlu, "Allah hayırlı mübarek eylesin" diyerek oy zarfını sandığa attı. Davutoğlu'na AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve Kerim Özkul, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra seçimler ve Irak'taki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığını belirtti. İlk kez cumhurbaşkanının halkın doğrudan verdiği oylarla seçildiğini belirtti. Davutoğlu, "Seçimler vatanımız, milletimiz, kardeş halklar ve insanlık için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı vatanın birliği ve bütünlüğünü temsil eden bir makamdır. Türkiye Cumhuriyeti, köklü bir devlet geçmişine sahip. Bugüne kadar hep cumhurbaşkanı mecliste seçiliyordu. Şimdi halk seçecek. Halkın oylarıyla cumhurbaşkanının seçilmesi ise olağanüstü önemli tarihi bir olaydır. Başarılı bir seçim kampanyası sürecini geride bıraktık. Yaşlı teyzelerin, amcaların tekerlekli saldalyeyle sandık başına gitmesi beni duygulandırdı. Onların gözlerinde kendi geleceklerine ve torunlarının geleceklerine sahip çıkmanın ışıltısını görüyorum. İnşallah bu seçim çok güzel gelişmelerin başlangıcı olacaktır" dedi.

HALKLAR ZULÜMLERE MARUZ KALIYOR

Irak'taki son gelişmeleri de değerlendiren Davutoğlu, "Etrafımızda kardeş halklar kendi geleceklerini tayin etmek istedikleri için büyük zulümlere maruz kaldı. Türkiye'de halkımız bu hakkını barışçıl bir şekilde alıyor. Komşularda ciddi bir siyasi bunalım var. Türkiye'de ise siyasi istikrar var. İstikrar sürecek. Bu seçimlerle bu istikrar pekişecek. Mezhep ve kimlik temelli yürütülen siyaset kimseye huzur sağlamaz. Siyasi birliği korumak zor olur. Her siyasi görüşe saygı göstermeliyiz. Bir üst kimlik altında biraraya gelmeliyiz. Irak'taki gelişmelerden ders almalıyız. Milyonların biraraya geldiği mitinglerde kimsenin burnu kanamadı. Ama Irak'ta bir kaç kişi biraraya geldiğinde hemen bir kavga veya patlama oluyor. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Irak ve Gazze'de akan kanı durdurmak için Halit Meşal, Halit Atiye ve John Kerry ile telefonla görüştük. İstikrar için arabuluculuk girişimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri