Kriter şampiyonluksa başarılı değiliz

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, hedef konusunda değil, sportif anlamda başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir, hedef konusunda değil, sportif anlamda başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi. 2011-2012 sezonunun değerlendiren Özdemir, Süper Lig hedefi düşünülerek bakıldığında hedefi tutturamadıkları için başarısız olduklarını, ancak başta genç oyuncuların kazanımı noktasında gelinen tablo irdelendiğinde önemli işlere imza attıklarını söyledi.

Osman Özdemir, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında takımımızın 2011-2012 sezonunu değerlendirdi.

'Sezona başlarken teknik adam olarak herşeyin farkındaydım ve bu doğrultuda göreve başladım'diyen yeşil-beyazlı ekibin teknik direktörü Osman Özdemir, "Herkesin malumu olduğu üzere yaşanan sıkıntılar nedeniyle sezon başı karamsar tablo çizilen bir ortam vardı. Yola çıkarken Konyaspor'un mücadele verdiği her ligde hedefli bir takım olduğunu belirterek çıktık. İlk haftalarda aldığımız beraberliklerle sonuç ve kadro anlamında sıkıntılı anlar yaşadık. Ancak haftalar ilerledikçe sportif anlamda ilk yarı sonuna kadar başarılı bir dönem yaşadığımızı belirtebiliriz. Devre arası dönemde takımlar eksiklerini giderme anlamında transfer yaparken biz bunu mevcut durum nedeniyle gerçekleştiremedik. Bunun sıkıntısını da ikinci yarıda yaşadık. Bizde kendi yağımızla kavrulduk. Bununla beraber hem zihinsel hem fiziksel yorgunluklar yaşanırken, rekabeti arttıramadığımız için yaşanılan oyuncu rahatlıkları durumumuzu etkiledi. Son 3 haftasına kadar ilk 2 iddiamızı sürdürdüğümüz Bank Asya 1.Lig'de aldığımız sonuçlar bu hedeften bizi uzaklaştırırken 34 hafta sonunda kaldığımız play-off bana göre başarıdır diye düşünüyorum. Bizden daha fazla maliyetli ve iddialı takımlar bunu başaramadı. Ama biz genç kadromuzla bunu başardık. Kasımpaşa maçları bizim adımıza iyi geçmedi ve Süper Lig hedefimize ulaşamadık. Teknik açıdan başarılı olan ve son güne kadar hedefini kovalayan kadroda yer alan oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

'Süper Lig kaçtı ama başka değerler kazanıldı'diyen  Osman Özdemir, "Genç oyuncuların Konyaspor'a ve Türk futboluna kazanımı bizleri mutlu etti. Milli Takımlara oyuncular verdik. Bu da bana göre önemli bir başarıdır. Bu yolda bize destek veren eski ve mevcut yönetimlerimize, bizimle birlikte bu mücadeleyi yaşayan A'dan Z'ye tüm personelimize teşekkür ediyorum" şeklinde görüş belirtti.

'Konyaspor gelinen noktada size göre başarılı mı?'sorusuna ise  Osman Özdemir, "Küme düşmüş, bunun psikolojisini yaşayan, 5-6 oyuncusu dışında oyuncularını kaybetmiş ve gençlerle takviye edilip mücadelesine devam eden takımın mücadelesi bana göre başarıdır. Ama kriter Süper Lig olarak bakıldığında ve hedefe ulaşılamadığında başarı değiliz. Ama bir takım olumsuzlukları olumlu hale çevirip ortaya bu tabloyu çıkartıyorsak başarılıyız demektir. Eleştiri şampiyonluğun kaçmasından dolayı yapılıyor. Bu da normal " diye konuştu. 

Konyaspor Teknik direktörü Özdemir, temsilcimizin Süper Lig mücadelesinden dolayı yönetimle sözleşmesinin devam edip etmeyeceği konusunda bugüne kadar bir görüşme yapmadığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri