Kristal Kayısı İçin Uzun Film Başvuruları Başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurular başladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurular başladı.

Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından 15-21 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamındaki yarışmaya başvurular 20 Eylül'e kadar alınabilecek.

Türk sinemasının yeni ve nitelikli ürünlerini izleyiciyle buluşturmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını özendirmek amacıyla düzenlenen festivale başvuracak yapımlar için daha önce bir başka festivale katılmış olmak ve ödül almış olmak engel değil. Türk sinema endüstrisinin gelişimine de katkıda bulunmanın hedeflendiği festival için katılımcıların festivalin www.malatyafilmfest.org.tr adresli internet sitesinde yer alan yönetmeliği dikkate alarak formda istenen tüm materyalleri koordinasyon merkezine göndermeleri gerekiyor.

Sinema Tarihçisi Burçak Evren, Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil, Sinema Yazarı Necla Algan ve Mehmet Açar’dan oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 10 film, 15-21 Kasım 2013 tarihleri arasında ana jürinin karşısına çıkacak.

Festivalde başarılı yapımlara çeşitli ödüller verilecek. En iyi filme kristal kayısı ödülünün yanı sıra 75 bin TL, en iyi yönetmenin 15 bin TL, en iyi kadın, en iyi erkek oyuncu ve en iyi senaryonun 10 bin TL para ödülü verilecek. Ödüle layık görülen film sahiplerine ödülleri 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Festival Ödül Töreni’nde takdim edilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri