Kremlin: Ukrayna’da Ateşkes Kırılgan, Dörtlü Zirve Yapılacak

Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı açıklamada, Minsk’te imzalanan tüm anlaşmalara rağmen, Ukrayna’da ateşkesin çok kırılgan olduğu uyarısında bulundu.Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri tahmin...

Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı açıklamada, Minsk’te imzalanan tüm anlaşmalara rağmen, Ukrayna’da ateşkesin çok kırılgan olduğu uyarısında bulundu.

Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri tahmin etmenin zorluğuna dikkat çeken İvanov, “Özellikle uzun vadeli öngörü açısından zorluklar var. Minsk’te imzalanan tüm anlaşmalara rağmen ateşkes çok kırılgan.” dedi.

Bölgede binlerce insanın öldüğünü ve çok miktarda kan aktığını ifade eden İvanov, “Böyle bir geçmişle ortaklarınıza güvenmeniz ve müzakerelerde bulunmanız çok zor. Bir kez daha tekrar etmek isterim ki, ateşkes çok kırılgan. Ancak, benim düşüncem, çatışmada yer alan tüm taraflar, milis güçleri ve Kiev yönetimini kastediyorum, müzakereden başka yol olmadığını anlamalı…” şeklinde konuştu.

Ateşkesin tamamı ile sağlanması ve siyasi diyalog sürecinin devamının önemine işaret eden İvanov, “İnsanlar birbirlerine ateş etmeye devam ettiği sürece diyalog olmasını bekleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

PUTİN-POROŞENKO DÖRTLÜ ZİRVEDE GÖRÜŞECEK

Ukrayna’da barışın sağlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Milan’da 16-17 Ekim’de yapılacak Asya-Avrupa Zirvesi’nde (ASEM), Putin, Poroşenko, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in katılımı ile dörtlü bir zirve yapılabileceğini ifade etti.

Belarus’un Minsk kentinde 5 Eylül’de Rusya, AB ve Ukrayna temsilcileri ateşkes anlaşmasını imzalamıştı. Ateşkes sonrası saldırılar devam ederken onlarca sivil yaşamını yitirdi. Ukrayna ordusu Donetsk havalimanını milis güçlerin elinden alabilmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler',n verilerine göre nisan ortasından bu yana devam eden iç savaşta en az 3700 kişi öldü ve 8800 kişi de yaralandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri