Kredi yurtlarda domuz gribi önlemleri

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı tüm yurtlarda domuz gribine karşı geniş çaplı temizlik çalışması yapıldı.
Konya merkezde ve ilçelerde bulunan toplam 17 yurt müdürlüğü ile bağlı tesisler Cumhuriyet Bayramı tatili ile hafta sonundan yararlanılarak dezenfekte edildi. Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü yöneticilerinin de yerinde takip ettiği temizlik çalışması titizlikle yürütüldü.  Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet, yurtlarda barınan öğrencilerin H1N1 virüsünden korunması için hijyen konusunda ciddi önlemler aldıklarını, bu önemleri 7 madde halinde yazıya dökerek tüm yurt müdürlüklerine gönderdiklerini söyledi. 
Acet, yurtların blok girişlerinde, zefiranlı su ihtiva eden antibakteriyel paspasların kullanılması konusunda yurt müdürlüklerine talimat verdiklerini duyurdu. 
Bölge müdürlüğü ve yurt personelinin domuz gribi hakkında bilgilendirildiğini, personelin çalıştığı alanlarda gerekli önlemlerin alınarak antibakteriyel sabun kullanılmasının sağlandığını anlatan Acet, yurtlarda rutin olarak yürütülen temizlik faaliyetlerinin takibinin, hijyen kurallarına uygun olarak yürütülmesi için bizzat yurt müdürleri tarafından yapıldığını kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri