Kredi Notu 0 Ne Demek

Kredi notumuz artık çok önemli. Çünkü bankalardan almak istediğimiz kredi ve kredi kartı başvurularımız onaylanmasını sağlayan, bizim kredi notumuzdur.

Kredi notumuz artık çok önemli. Çünkü bankalardan almak istediğimiz kredi ve kredi kartı başvurularımız onaylanmasını sağlayan, bizim kredi notumuzdur. Kredi notumuz düşük ise hiçbir banka kredi vermeyi kabul etmez. Bizim kredi notumuzu belirleyen, tüm bankalardan sorumlu Merkez bankasıdır. Merkez bankası, bizim daha önceki bankalarla olan işlemlerimiz den doğan ödemelerimize düzenli olup olmadığından belirleyip, ona göre kişisel kredi notunu belirlemektedir. 0 kredi notu bankalarla hiç çalışmamış, hiç kredi çekmemiş, hiç kredi kartı kullanmamış kişilerin olabileceği bir kredi notudur. Bu günümüzde de böyle kişiler varsa ne mutlu demekten kendimi alamayacağım (: Çünkü açıklamış olduğum gibi, kredi notunuz sadece bankalarla yapmış olduğunuz işlemler sonucunda doğan ve buna göre belirlenen nottur. Bunun için bu kişiler kredi notunun sıfır 0 olması çok doğal. Çünkü derecelendirilecek bir işlemleri yoktur, sonuç olarak. Notunuz sıfır olduğu yani en düşük kredi notu olduğunu için bankadan kredi almanız biraz daha zor olacaktır. Yine bir çözüm ilgili makalede bulabilirsiniz

Kredi notunuzu yükseltmeniz için bir bankadan hiç olmazsa bir kredi kartı başvurusunda bulunmanız olacaktır. Kredi kartınızı kullanmaya başladığınız da ve bunun sonucunda ödemelerinizi de düzenli  olduğu taktirde kredi notunuz oluşacaktır. Beş altı ay gibi kısa bir sürede kredi notunuz yükselmeye başlayacaktır. Merkez bankasının kredi veya kredi kartı verilebilirlik kredi notu dereceleri  

·         0-500 olanlar riskli grup olarak görülmektedir. Bu kişilerin bankalara olan kredi başvuruları olumlu sonuçlanmaz.

·         500-800 arasındaki grupta riskli gruptur. Bu kişilerinde başvurularında kefil yada teminat istenebilir. 800-110 arasında olanlar ise kredi çekme ihtimalle daha da yüksektir.

·         110-1400 arasında olan gruplar ise; normal gruptur. Bu gruplar istedikleri bankadan kredi çekebilirler. Hiç bir teminat istenmez.

·         1400 ve üzeri olan gruplar ise; en yüksek gruplardır.

Bu gruplardaki insanlar istedikleri bankadan istedikleri miktarda rahatlıkla çekebilirler. Merkez Bankasının belirlemiş olduğu kredi notları bu şekildedir. Aslında kredi notunuzu belirlemek sizin elinizde olan bir durum. Kredi veya kredi kartlarınızı ne kadar düzenli ödüyorsanız, ona göre de kredi notunuz yüksek olacaktır. Eğer ödemiyorsanız da düşük olması çok normal değil sizce?

Kaynak:

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri