Kredi kartına 12 ay taksitle 2. el otomobil

Nakit sıkıntısı çekenler için 1993 model otomobilini kredi kartı ile 12 aya varan taksit imkanıyla satışa çıkardı.

Otomobilini kredi kartı ile satışa çıkaran Mehmet Kalkan (51) yaptığı açıklamada, tüm dünyada etkisi hissedilen ekonomik kriz nedeniyle 2. el otomobil satışlarının neredeyse durma noktasına geldiğini söyledi. 
Talebin azalması nedeniyle 2. el otomobillerin fiyatlarının da düştüğünü ifade eden Kalkan, buna karşın nakit sıkıntısı çeken birçok vatandaşın otomobil alırken taksit avantajlı otomobillere yöneldiğini belirtti. 
Kendisinin de 2 yıl önce satın aldığı otomobilini bugüne kadar sorunsuz şekilde kullandığını, ancak kısa süre önce paraya ihtiyacı olduğu için satmaya karar verdiğini anlatan Kalkan, ''Otomobilime kullandığım süre içinde bin TL'ye yakın masraf yaptım. Otomobilimi, hiçbir sorunu olmamasına ve fiyat olarak çok cazip olmasına rağmen satamadım. Gelen müşteriler nakit sıkıntısı çektiği için taksitle almak istediklerini söylediler ancak vadeli satışlarda güven olmuyor'' dedi. 
Kalkan, araç almak isteyip de nakit sıkıntısı çekenler için otomobilini kredi kartı ile satışa çıkarmaya karar verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
''İnsanların peşin parayla otomobil alacak gücü kalmadı. Çek-senete de güven azaldı. Bu yüzden kredi kartına taksitle satışa çıkardım. Birkaç ay önce otomobilimin camına kredi kartı ile 12 aya varan taksit imkanıyla satabileceğim yönünde ilan iliştirdim. Kredi kartı ile satın almak isteyen olursa bir yakınımın pos cihazından taksit yaptıracağım. Otomobilimi kredi kartıyla satın almak için her gün onlarca kişi arıyor ancak şu ana kadar fiyatta anlaşamadık.'' 
Kalkan, otomobiline 5 bin TL fiyat istediğini bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri