Kredi kartı nasıl iptal ettirilir?

Kredi kartınızı artık kapatmak istiyorsunuz ve nasıl yapacağınızı bilemiyor musunuz? Bankalar her ne kadar kredi kartı verme konusunda çok kolay

Kredi kartınızı artık kapatmak istiyorsunuz ve nasıl yapacağınızı bilemiyor musunuz? 

Bankalar her ne kadar kredi kartı verme konusunda çok kolaylık sağlasa da, iş kredi kartını iptal ettirmeye gelince size aynı kolaylığı sağlamıyor.

Ama tabii ki kredi kartınızı iptal ettirmenin de yöntemleri var.

İlk olarak hangi bankanın kredi kartını iptal ettirmek istiyorsanız, o bankanın müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirebilirsiniz. Tabii ki telefonda görüştüğünüz müşteri temsilcisi siz kartınızı iptal ettirmeyin diye sizi vazgeçirmeye çalışacaktır. Örneğin temsilci size para puan veya hediye bonus gibi şeyler teklif edecektir. Eğer bu hediyelere rağmen kartınızı iptal etmek istiyorsanız bunu ısrarla belirttikten sonra kartınızı iptal ettirebilirsiniz. Banka 7 iş gününde kartınızı iptal etmekle yükümlüdür.

Başka bir yöntem de kartınızı şubeye giderek iptal ettirmektir. Hangi bankanın kredi kartını kullanıyorsanız, o bankanın şubesine giderek kredi kartını iptal ettirmek istediğinize dair bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Banka dilekçeden sonra 7 iş gününde kartınızı iptal etmek durumundadır.

Ancak şunu da unutmayın eğer kartınızda taksitleri devam eden borcunuz varsa, banka sizden bu borçları ödemenizi isteyecektir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri