Kravat yasağını İmralı için deldi

Öcalan'la görüşmek üzere İmralı'ya giden Sırrı Süreyya Önder, takım elbiseli ve kravatlı haliyle dikkat çekti.

İkinci İmralı heyeti Öcalan'la görüşmek üzere Ada'ya gitti. Heyette BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yer aldı. Her zaman rahat kıyafetlerle görmeye alıştığımız, TBMM'de vekiller hatta bakanlar bile kravat takmasın diye önerge veren, Meclis albümüne kravatsız fotoğrafı ile giren ilk vekil olmayı başaran Sırrı Süreyya Önder'in bugün takım elbiseli ve kravatlı hali dikkat çekti.

TBMM'DE KRAVAT TAKILMASIN ÖNERGESİ VERDİ

Önder 11 Ekim 2011'de TBMM'ye Meclis'te vekillerin hatta bakanların bile kravat takmaması ve kadınların başörtüsü takabilmesi için önerge vermişti.

Önder'in imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen önergede, 'Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM teşkilat memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyer, kadınlar ise tayyör, ceket ve pantolon giyer, dini inancının gerekli kıldığı başörtüsünü takabilir ' ifadeleri yer almıştı.

Önergenin gerekçesinde, 'bu değişiklikle toplumsal ve sosyal adaletsizliğin giderilmesi, dini inancı gereği başını örtme mecburiyeti hisseden ve böyle inanan kadınlara din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde imkan tanınmasının amaçlandığı ' belirtilmişti.

'Kravat takma mecburiyetinin günümüz dünyasında tek tipçi ve toplumu yukarıdan aşağıya, insanların kılık kıyafetine göre dizayn etme anlayışının ürünü olduğu ' ifade edilen gerekçede, 'bu mecburiyetin kaldırılmasının yine kişi hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi için zorunlu olduğu ' kaydedilmişti.

MECLİS'TE KRAVAT YASAĞINI DELEN İLK VEKİL YİNE ÖNDER OLDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder 'in ilk imza attığı yasa değişikliği önergesi Meclis 'te 'başörtüsü serbestliği ' ve 'kravat zorunluluğunun ' kalkması olmuştu. Öneri rafa kaldırılsa da Önder, Meclis 'e 'kravatsız ' olarak girmeyi başaran ilk vekil de olmuştu. 18 Ekim'de Meclis 'in resmi internet sitesinde kravatsız fotoğrafı yayınlanan tek isim Sırrı Süreyya Önder'di.

Meclis 'in resmi internet sitesi 'tbmm.gv.tr ' adresinde yer alan milletvekili albümünde Önder 'in kravatsız fotoğrafı yer almıştı. Albümde Önder 'in kazak ve ceketli fotoğrafı yer almıştı. Önder dışında kravatsız fotoğrafı yayınlanan milletvekili de yoktu.



İMRALI'YA GİDERKEN TAKIM ELBİSE GİYDİ

BDP'li Sırrı Süreyya Önder'i Meclis dışında kravatlı ve takım elbiseli görmek pek mümkün değil... Katıldığı toplantılarda genelde tişört ya da kazakla objektiflere takılır. Ancak bugün takım elbise giymiş ve kravat takmıştı. Bu hali de dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri