KRAL FM VE AŞK FM'İN MUAZZAM BAŞARISI

KRAL FM VE AŞK FM'İN MUAZZAM BAŞARISI

Ülkemizde en çok dinlenen müzik türlerinden bir tanesi arabesktir. Arabesk müzik türü, yapısı ve ezgileri sayesinde insanlarımız arasında kolaylıkla benimsenmiş, herkesin kendisinden bir şeyler bulabildiği, sevebildiği müzik türü haline gelmiştir. Tüm insanlar belli dönemlerde mutlaka arabesk parçalar dinlemiş, yada sevdiği parçalar olmuştur.

Arabesk müzik dendiğinde akla gelen ilk radyo istasyonu oluyor. 1 Haziran 1992 yılında Uzan Holding'e ait Star Medya Grubu bünyesinde, dinleyicisine "merhaba" demiş olan radyo istasyonu Uzan Holding'e TMSF tarafından el konmasından sonra 2008 yılında Doğuş Yayın Grubu bünyesine geçerek yayınlarına devam etmiştir. İlk yayına başladığı günden bu yana kalitesinden asla ödün vermeyen radyo istasyonu, bunun meyvelerini ise

Türkiye'deki en çok dinlenen radyo istasyonu olarak almıştır. Genel hatlarıyla arabesk müziğin dinleyici ile buluşturulduğu, fakat gün içerisinde sadece arabesk müzik değil, Türk sanat müziği, Türk halk müziği yada alternatif müzik türlerinin de sıkça işlendiği bir radyodur. "İlaç Gibi Radyo" sloganı ile yayınlarına İstanbul'dan devam eden kanal, sadece müzik yayını yapan bir yapıya sahip değildir. Gün içerisinde "Basın Turu" programı sabahın erken saatlerinde gazete manşetlerini dinleyicilere aktarır ve dinleyicilerin gündemi takip etmesine olanak sağlar. Bunun yanında "Başkent Gündemi" isimli program sayesinde Ankara'daki siyasi olaylar yakından takip edilebilir, parti başkanlarının grup toplantılarında ki konuşmalarından 5 dakikalık kesitler yayın akışına dahil edilerek siyasi konularda da dinleyicilerin bilgilendirilmesi sağlanmış olur.

Bu gibi programlar sayesinde sadece müzik yayını yapan bir istasyondan çok "komple" olarak nitelendirilebilecek tarzda bir radyo kanalıdır. "En Kral 10" programı Kral FM'in en çok beğenilen programlarından bir tanesidir. Bu bölümde en çok istek alan, albüm satışlarından ve DJ'lerin en fazla çaldığı parçalardan bir derleme yapılarak en iyi 10 şarkının listesi oluşturulur. Bu liste kesintisiz olarak dinleyicilere sunulmaktadır. "Unutulmayanlar" bölümü ise geçmişten günümüze bir çok efsane statüsüne ulaşmış sanatçının en güzel şarkılarına yer verilen bölümdür. Biraz olsun nostalji yapmak isteyenler adına ideal bir programdır ve tarihin tozlu sayfaları tekrardan açılır. Bu tarz programları ve kaliteli yayınları sayesinde her geçen gün arabesk müzik tutkunları tarafından daha fazla takip edilen bir radyo istasyonu haline gelmiştir.

Kral FM gibi arabesk ve fantezi tarzını dinleyicilerine sunan Aşk FM 1994 yılında kurulmuştur. 2001 yılında ASY Medya bünyesine dahil olan Aşk FM bu tarihten beri her geçen gün biraz daha geniş bir kitleye hitap edebilir hale gelmektedir. İç Anadolu'nun tüm kesimlerine ulaşabilecek bir yayın ağı sayesinde Anadolu insanlarına arabesk ve fantezi tarzında müzikler dinletilmektedir. Ayrıca zaman zaman oyun havası müzikleri yayın akışına dahil edilerek her duyguya dokunabilen bir yapıya kavuşturulmuştur.

20 yılı aşkın süreklik bir tecrübenin sonucu olarak kaliteli bir yayının nasıl olması gerektiği konusunda ders verircesine, istikrarlı bir yayıncılık gerçekleştiren Aşk FM, online olarak Türkiye'nin her yerinden dinlenebilmektedir. Bu sayede dinleyici kitlesi de gün geçtikçe genişlemektedir. "Sema ile Rengarenk" programı istasyonun en çok sevilen programlarındandır. "Esrarlı Adam" ise dinleyici kitlesinin genişlemesinde oldukça büyük katkıda bulunan programlardan bir tanesidir. Türkiye'de radyoculuk dalında büyük başarılara imza atan bu radyo kanalını dinlemek için adresini takip edebilir ve birçok radyo kanalınıda bu adres üzerinden kesintisiz dinleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri