Kral Abdullah'ın tahtına kim oturacak

Bir süredir zatürre tedavisi gören Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al Suud'un 90 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından tahta kimin oturacağı merak konusu.

Suudi Arabistan’ın 90 yaşındaki Kralı Abdullah bin Abdülaziz zatürre tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yılbaşında nefes alma zorluğu çekmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan ve uzun süredir tedavi gören Kral Abdullah'ın vefatı ülkede taht konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

TAHTI KİME BIRAKACAK?

Tahtın ağabeyden kardeşe geçtiği krallık sisteminde Kral Abdullah'ın vefatı sonrası ülke yönetiminin iki kardeşten birine geçmesi gerekiyor. Bunlardan birincisi Kral Abdullah'ın daha önce varisi olarak belirlediği kardeşi Prens Salman bin Abdülaziz el Suud.

Ancak 79 yaşında olan Prens Salman'ın bunama hastalığına yakalandığı, bu nedenle de gerçekte yönetimin diğer Veliaht Prens Mukrin Bin Abdulaziz’de olacağı da konuşulan iddialar arasında.


(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayın)

BİR SONRAKİ NESİL İÇİNDE ÇEKİŞME VAR

The Economist'in haberine göre Suudi Arabistan'da gerçekleşecek taht değişikliği konusunda sıkıntı bir sonraki jenerasyonlarda ortaya çıkacak. Çünkü yeni nesil prenslerin hepsi taht için birbirleriyle yarış içinde.

Bunların arasında Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Sudairi hattının üyesi Muhammad bin Nayef, Kral Abdullah'ın Ulusal Muhafızlık Başkanı olan oğlu Miteb ve Mekke valisi olan oğlu Mishaal de var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri