KPSS'de ter döktüler

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen, 2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın etti. Adaylar içeride veliler ise dışarıda ter döktü

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı, 176 sınav merkezinde ve 12 bin 398 binada saat 10.00'da başladı ve 13.00'te sona erdi. KPSS'ye 3,5 milyona yakın aday katılıyor. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verilecek. Tüm Türkiye’de olduğu gibi konya'da da sınava girecek olan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların önüne akın etti.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Polis, adaylardan eşyalarını dışarıda bir yere bırakıp gelmesini istedi. Sınava girecek adayların bazıları yaya olarak gelirken, bazıları da arabalarını tercih etti. Üniversite kapısında zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Salonlarda sınava girecek olan adaylar, polis ekipleri tarafından arandıktan sonra salona alındı. Yanlarına yüzük, saat, toka, ulaşım kartı gibi eşyalarını getirenler ise polis ekipleri tarafından sınav salonlarına alınmadı. Polis, adaylardan eşyalarını dışarıda bir yere bırakıp gelmesini istedi.

SIKI GÜNVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Adaylar; sınav salonlarına, güvenlik kontrollerinden geçirilerek ve sınava giriş belgeleri ile kimlik kontrolleri yapılarak alındı. Adayları sınav salonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakıyla içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı. Genel kültür ve genel yetenek alanlarında toplamda 120 soru soruldu.  KPSS ortaöğretim sınavında Türkçe'den 30, matematikten 30, tarihten 27, coğrafyadan 18, vatandaşlık bilgisinden 9 ve güncel konulardan da 6 soru soruldu. Adaylar, içeride ter dökerken, aileleri ve yakınları da sınav merkezlerinin önünde heyecanlı bekleyişini sürdürdü. Sınavın başlamasına saatler kala, trafikte büyük bir yoğunluk oluştu.

MESUT TURAN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri