Kozmetik ürünleri dikkatli kullanılmalı

Vücut derilerinin sağlıklı, temiz, güzel ve pürüzsüz görünmesini sağlamak için kullanılan kozmetik ürünleri günlük hayatımızın vazgeçilmez tüketim ürünleri haline geldi.
Bu ürünler insan vücudunun güzel görünmesini sağlarken, içinde bulunan bir takım zararlı kimyasal maddeler nedeniyle insan vücuduna zarar da veriyor.

Büyükşehir Belediye Hastanesi Cilt Doktoru Nejla Eryılmaz, kozmetik ürünlerinin temizlenmek, korunmak, görünümü güzelleştirmek ve koku vermek amacıyla insan vücudunda başta deri olmak üzere saçlara, dişlere ve benzeri uygulanan ürünler olduğunu aynı zamanda yan etkilerinin de bulunduğunu ifade etti. Kozmetik ürünlerinin karmaşık bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Dr. Nejla Eryılmaz, insanların kozmetik ürünleri kullanırken dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. Eryılmaz, kozmetik ürünlerinin uzun yıllar kullanıla geldiğini ve ürün yelpazesinin genişlemeye başlamasıyla yan etkilerinin de arttığını belirtti.

KOZMETİK ÜRÜNLERİ KULLANILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Nejla Eryılmaz, kozmetik ürünlerini insanların kendi ciltlerine göre seçmelerini ve ürünlerin son kullanma tarihlerine bakılması gerektiğini dile getirdi. Eryılmaz, “Kozmetik ürünlerinin son kullanma tarihi geçtiğinde tehlike arz eder. Ürünler güneş görmeyen yerde ağzı kapalı tutulmalıdır. Ortak kullanılmamalıdır. Vücutta istenmeyen yan etkiler olursa hemen doktora başvurulmalıdır” dedi. İnsanlara, kozmetik ürünleri gerektiğinde kullanmaları yönünde çağrıda bulunan Eryılmaz, bu ürünlerin sık sık kullanılmasının vücuda zarar vereceğini de kaydetti.

KOZMETİK ÜRÜNLERİN YAN ETKİLERİ

Kozmetik ürünlerinin yan etki olarak insanda tahammülsüzlüğü artırdığını belirten Eryılmaz, “Kozmetik ürünlerinin kullanımının ardından ciltte bazen yanma, batma, sızlama ve gerginlik gibi durumlar kendini gösterir. Bunlar bazen dayanılmaz hal alır. Bu nedenle cildi hassas olan kişiler hassas ciltler için hazırlanmış ürünler kullanmalı ya da ürünleri kullanmayı tamamen bırakmalılar” dedi. Kozmetik ürünlerin içinde bulunan özelliklede güneş gören alanlarda unutulan bazı renk maddelerinin vücutta leke oluşturduğunu kaydeden Eryılmaz, bu lekelerin bir kısmının kalıcı, bir kısmınınsa geçici olduğunu belirtti. Eryılmaz, insanların ciltlerini korumaları için de yağlı yiyecekler tüketmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

AHMET KÜÇÜK

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri