Köylüler rahmet duasına çıktı

Çiftçinin beklediği yağmurun düşmemesi nedeniyle ilçe ve köylerde yağmur duaları yapılmaya devam ediliyor
Karatay İlçesine bağlı Katrancı Köyü sakinleri de yağmur yağmadığı için, tarladaki ürünler kuruyup, yanmasın diye yağmur duası yaptı. Duaya çevre köylerden de bine yakın vatandaş katıldı. Gelen misafirlere Katrancı Köyü’nün ileri gelenlerinin organize ettiği düğün pilavından ikram edildi. Karatay İlçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından söylenen ilahilerin ardından yağmur duasına geçildi. Katrancı Köyü Cami’sinin bahçesinde Konya İl Müftülüğü Merkez Vaizi Muzaffer Dereli ve Karatay İlçe Müftüsü H. Hüseyin Arslantürk’ün yaptığı duaya binlerce kişi âmin dedi. Dua yaparken tövbe yapmanın önemine de dikkat çeken Muzaffer Dereli, “Küçük çocukları ön tarafa çağırın. Onlar günahsız oldukları için duaları daha makbul olur. Onun için onlar ön tarafta duamıza âmin desin. Allah’tan rahmet isterken garipler, yaşlılar ve çocuklar ön tarafta olsun. Bizlerde tövbe edelim. Elimizden kötülüğün gelmemesi için Allah’a yalvaralım. Dilimizden kötü laf çıkmaması için dua edelim. Elbette şimdiye kadar kötü laf çıkmıştır. Bunun içinde bol bol tövbe edelim” dedi. Dereli, dua yaparken cemaatin üstündeki ceketini ters çıkarmasını istedi ve şöyle devam etti: “Ellerimiz bomboş, avucumuzu sana açtık yalvarıyoruz Allah’ım. Hayvanlarımız, tarladaki mahsullerimiz susuzluktan kurumak üzere. Buradaki çocukların, yaşlıların, gariplerin, hayvanların ve bitkilerin lütfü için yağmurunu bizlere ver ya rabbi. Sen yağmur dualarımızı kabul eyle, her bir meleğini yağmur halinde yeryüzüne gönder. Bize şuurlu, senin için kulluk yapacak olan nesiller yetiştirmeyi nasip eyle Allah’ım” diye dua etti. 
HERZAMAN ŞÜKÜR ETMELİYİZ
İlçe müftüsü H. Hüseyin Arslantürk de, hamd etmenin önemine dikkat çekerek, “Fatiha Suresi Kuran’ın kapağını açtığımızda karşımıza çıkan, Kuran’ın açılış süresidir. Âlemlere rahmet olan Allah’a hamt olsun diye başlar. Allah ilk insan ve ilk peygamber, Hz. Âdem’i yarattığında, cesede insan ol dedi ve ruh vererek insan oldu. O da hamd etti. Cennet Ehli’nin de ilk sözü Allah’a hamd olsundur. Bizler de fani dünyadan ebedi âleme göç edecek olan kullarız. Allah bu dünyada her şeyi biz kullarının kullanması için hizmetimize sunmuştur. Ebedi âleme göç edeceğimiz zaman ki azığımızı da bu dünyada hazırlamamızı istemiştir. Bunun içinde sayısız nimetler vermiştir. Biz bu nimetlerin hepsi için tek tek şükür etmeye kalksak gerçekten de zamanımız yetmez. Ama biz yine de her zaman Allah’a verdiklerinden dolayı şükür edip, ona hamt etmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Duanın ardından cemaat Cuma Namazı’nı kılmak için camiye girdi.
ALTINEKİN’DE DE YAĞMUR DUASI YAPILDI
Altınekin'e bağlı Dedeler beldesinde yağmur duası yapıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı dua, Dedeler Merkez Camisi'nde gerçekleştirildi. Din Görevlisi Muzaffer Dereli'nin yaptığı duanın ardından yemek ikram edildi.
MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri