Köyde Şenlik Var’ sona erdi

Seydişehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Konya Şubesinin düzenlediği Köyde Şenlik Var projesi Taraşcı mahallesinde sona erdi.

Taraşçı Şehit Okan Altıparmak Ortaokulu bahçesinde başlayan köy şenliğinde bilgi yarışmaları, resim ve seramik sergileri, havacılık atölyesi, bilim atölyesi, fotoğrafçılık gibi branşların stantları açılarak çocuklara meslek dalları tanıtıldı, eğitimler verildi.

Fizyoterapi, ilk yardım atölyesi, toplum sağlığı, ata uçak gösterisi, yerel oyunlar ebru sanatı, kum ve oyuncak sanatı gibi etkinliklerle çocuklar ve gençler hem bilgilendi hem de hoşça vakit geçirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hasan Gök, Taraşçı mahallesinde düzenledikleri 5 gün süren şenlikte kendilerine ev sahipliği yapan Taraşçı Mahallesi Muhtarlığı, mahalle halkı ve Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’na teşekkür etti.

Ustaoğlu, “Kırsal mahallerimizin gelişmesi bizler için çok önemli. Gelişmeleri ve sosyal hizmetlere ulaşması yavaşlayan kırsal mahallerimizi yeniden kalkındıracak ve şehir merkezlerine göçün durması için elimizden geleni yapacağız. Kırsal mahallelerimizin gelişimi için hazırlanan projelerimizi hayat geçirecek ve bu kapsamda sivilde hazırlanan projelere destek vereceğiz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın kültürel ve sanatsal gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yürüteceğiz. Bu vesileyle programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

5 gün süren “Köyde Şenlik Var” programı, uçak atölyesi ve akabindeki roket fırlatma etkinliğiyle son buldu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri