‘Köy okullarının kapatılması şehirlere göçü hızlandırdı’

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, “24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere önlük değil,1 maaş ikramiye gibi en azından onların moral değerlerini artıracak bir yaklaşımını, müjdesini bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Eğitim Bakanlığının bütçe görüşmelerinde, “24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere önlük değil,1 maaş ikramiye gibi en azından onların moral değerlerini artıracak bir yaklaşımını, müjdesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bektaş, öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, köyden kente yaşanan göçte köy okullarının kapatılmasın da etkisinin büyük olduğunu söyledi. Bektaş, bakanlıktan yeniden köy okullarının açılmasını beklediklerini ifade ederek, “Görüyoruz ki 19 binden fazla köy okulunun kapatıldığı bir yirmi bir yıllık süreç gerçekleşti. Eşit işe eşit ücret prensibinin ihlal edildiği ve âdeta bir emek sömürüsüne dönen ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılması ve atanmayan öğretmenlerin atanması ve öğretmenler arasında statü farklılıkların giderilmesi lazım. Okullarda ücretsiz bir yemeğin de sağlanması lazım. Yine, eğitimin ulaşım kısmıyla ilgili de ciddi bir sorun var. 2023-2024 sezonunun başında, kendi seçim bölgem olan Konya'dan örnek vermem gerekirse, en kısa mesafe servis ücreti yıllık 9 bin 900 lira olarak belirlenmiş. Yani 3 çocuk sahibi bir ailenin yıllık bütçesine 30 bin lira gibi bir yük eklendiğini maalesef görebiliyoruz. Bu noktada, sosyal devletin gereği olan, çocukların sadece beslenmesi değil, eğitimi konusunda da bir sorumluluk alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri