Kovid-19'u Çin bilerek bulaştırdı! Kanıtlar çoğalıyor!

Çin, Kovid-19'u bilerek mi yaydı. ABD, Koronavirüsün laboratuvar ortamında üretildiğine dair kanıtların giderek çoğaldığını açıkladı.

Yeni Tip Koronavirüsün ( Kovid-19) Çin'de bir laboratuvarda üretildiğine dair iddialar giderek kuvvetleniyor. Aralık 2019'da Çin'in Wuhan eyaletine bağlı Hubei'de Canlı Vahşi Hayvan Pazarında ortaya çıktığı bilinen Kovid-19 virüsü ile ilgili bilinenlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Salgının ortaya çıkmasından yaklaşık olarak bir yıl sonra Wuhan'a giden Dünya Sağlık Örgütü, bölgede incelemeler yaparken ABD'den önemli açıklama geldi.

KANITLAR GİDEREK ARTIYOR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Matthew Pottinger'in İngiliz mevkidaşları ve yetkililerle yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Kovid-19 salgınının arkasında Çin’in olduğunu söyleyen Pottinger, “Virüsün arkasında Çin hükümetinin Wuhan’daki laboratuvarının olduğuna dair kanıtlar giderek artıyor. Kayıtlar salgının Çin’deki hayvan pazarından çıktığına dair iddiaların da gerçek olmadığını gösteriyor” dedi.

İLK HASTA HALEN BULUNAMADI

Çin’i daha önce de suçlayan Pottinger’ın iddiaları geçmişte büyük tartışma oluşturmuştu. Dünya Sağlık Örgütü salgının kaynağını keşfetmek için bölgeye gitse de yapılan incelemelerde Çin’de Kovid-19 bulaşan ilk hasta henüz tespit edilemedi.

Geçen yıl Kovid-19 ile ilgili incelemelerde bulunan Çinli uzmanlar da Kovid-19’un laboratuvar ortamında geliştirilen “insan yapımı bir virüs” olduğunu öne sürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri