Kötü yönetildiği zamanlar oldu

Merhaba Gazetesi’nin aylık yazı işleri masasının bu ayki konuğu Konya Büyükşehir Belediyes Başkanı Tahir Akyürek’ti. Akyürek yeni stadyum ve Konyaspor hakkındaki görüşlerini mMerhaba Gazetesi Yazı İşleri programında paylaştı.

Merhaba Gazetesi’nin aylık yazı işleri masasının bu ayki konuğu Konya Büyükşehir Belediyes Başkanı Tahir Akyürek’ti. Akyürek yeni stadyum ve Konyaspor hakkındaki görüşlerini mMerhaba Gazetesi Yazı İşleri programında paylaştı.

Akyürek Konyaspor’a daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirterek, yeni stadyum ile birlikte yeşil beyazlı kulübün gelirlerinin artacağını ifade etti. Akyürek, “Bizim Konyaspor ile organik bir bağımız yok. Ancak elimizden geleni yapıyoruz, Konyaspor’un altyapı çalışmaları ve tesisleşme noktasındaki hamlelerinde. Son 10-15 yılını birlikte takip ettik Konyaspor’un. Zaman zaman yönetimsel hatalar yapıldı, bazen de iyi yönetildi. Bildiğiniz gibi belediyeler yasa gereği kulüp yönetemiyor, Konyalı iş adamlarının buna sahip çıkması lazım. Bu güne kadar güçlü bir şekilde sahip çıkmayı istediğimiz oranda göremedik. Konya insanı çok ilgili ama takıma destek konusunda yeteri kadar ilgili değil. Şu anda ki yönetim kurulu bence başarılı. Bizim bütün hedefimiz şu anda stadyumu tamamlamak. Gelecek sezonda Konyaspor ligde yer almalı ve daha güçlü olmalı. Gelecek  sezon o ambiyansı yüksek, zemin ısıtmalı, tribün ısıtmalı, storeları olan, avmleri olan, locaları olan stadyumda Süper Lig maçlarını oynamalı. O stadyum sadece sportif başarıyı değil, aynı zamanda ekonomik düzelmeyi de sağlayacak. Nerden baksanız artı 10 trilyon gelir getirecek. Seyircisi, avmsi, oto parkı ile…” şeklinde konuştu

Stadyum çevre kaplaması için kullanılan maddenin alüminyumdan vinile çevrilmesi noktasındaki eleştirileri de değerlendiren Başkan Akyürek, “Teknik konularda bizim belediyemizin kaliteden taviz vermek gibi bir durumu olamaz. Ama arkadaşlarımız kaplama malzemesi konusunu tartışıyorlar. Bu konuda iki görüş var. Fiyatlar fark etmiyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve fiyatta fark yok. Daha estetik, daha sağlam,  daha sızdırmaz olması nedeniyle tartışılıyor. Bir taraf alüminyum, bir taraf vinili savunuyor. Sanırım Bursa Stadyumu’nda da aynı malzeme kullanılıyor. Arkadaşlarımız tam bir karar verecekler.” dedi.

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri