Kosta Rika’ya ilk yağ ihracatı Zade’den

5 Kıta’da 60’ın üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla bilinen Zade Yağları, ihracatlarına bir yenisi daha ekleyerek Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika’ya Türkiye’den ilk kez yağ ihraç etti.


Zade Yağları, uluslararası pazar payını artırarak Türkiye’den başka hiçbir yağ firmasının bulunmadığı bu pazara giriş yaparak Türkiye-Kosta Rika ticaretinde yeni bir dönem başlatmış oldu.

1888 yılından bu yana gıda ticareti ve bitkisel yağ üretimi konusunda Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Helvacızade Şirketler Grubu, Zade markası ile Konya’da 200 bin metrekare açık, 42 bin metrekare kapalı tesislerinde tüm bitkisel yağları rafine edebilecek üretim  kapasitesine sahiptir. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Belki de çoğumuzun adını ilk defa duyduğu Kosta Rika’ya, Türkiye’den ilk kez yağ ihracatı yapılması, Zade olarak yeni bir pazarda ilk yer almamız ve uluslararası pazar payımızı artırıyor olmamız bizi mutlu etmiştir. Dileriz bu ilkler artarak devam edecek ve ülkemizin 2023 ihracat hedefine katkı sağlayacaktır” dedi.


TİCARİ BÜYÜMEYİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Kosta Rika, yaklaşık 4,6 milyon nüfusa sahip olan istikrarlı ekonomisiyle ülkenin iyi eğitim almış işgücü ve Orta Amerika’da kuzey ve güney pazarlarına kolay giriş sağlayan, Avrupa ve Asya pazarlarına da direkt geçiş veren okyanus bağlantıları sayesinde ticari büyümeyi kolaylaştıran önemli bir konumda yer alıyor. Dünya Bankası tarafından yayınlanan yıllık raporlar serisi “Doing Business 2013”ün bulgularına göre Kosta Rika, iş yapma kolaylığı açısından 189 ülke içinde 102. sırada bulunuyor. Helvacızade Şirketler Grubu bünyesinde Zade’nin yanı sıra, Ege Üniversitesi ARGEFAR işbirliği ile geliştirilen ve kalitesi Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) tarafından test edilen, Türkiye’nin ilk besin destekleri markası ve Dünya’nın alanında eczanelere sunulan en zengin serisi olan doğal besin destekleri Zade Vital’i geliştirdi.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri