Kosta Rika, Türkiye’de Elçilik Açan İlk Orta Amerika Ülkesi Oldu

Kosta Rika, Türkiye’de büyükelçilik açan ilk Orta Amerika ülkesi oldu. Elçiliğin resmi açılışı için Ankara’ya gelen Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Geçtiğimiz...

Kosta Rika, Türkiye’de büyükelçilik açan ilk Orta Amerika ülkesi oldu. Elçiliğin resmi açılışı için Ankara’ya gelen Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Geçtiğimiz ay Türkiye, Kosta Rika’da büyükelçilik açarken, bugün de Kosta Rika Ankara’da büyükelçiliği açarak Türkiye’de elçilik açan ilk Orta Amerika ülkesi oldu. Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz’u bakanlıkta kabul eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, konuk bakanla ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Latin Amerika ve Karayipler bölgeleri ile ilişkilerde önemli bir ivme kazanıldığını anlattı. Bölgedeki Türk büyükelçilik sayısının 12’ye çıktığını sözlerine ekledi.

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Manuel Gonzalez Sanz ise turist olarak daha önce Türkiye’ye geldiğini ancak bakan olarak ilk kez Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ankara’da diplomatik temsilcilik açan ilk Orta Amerika ülkesi olduklarını kaydeden Sanz, Türk iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi olmasından dolayı stratejik ve ekonomik bir perspektifle Ankara’da büyükelçilik açtıklarını sözlerine ekleyen Kosta Rika Dışişleri Bakanı, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri boyutlara taşıma kararlılığında olduklarını aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri