Kosova'dan 'Yazık' dedirten Kudüs kararı

İşgalci İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu, Kosova ile ‘ilişkilerin normalleşmesi’ kararınca imzalanan ekonomik iş birliği anlaşması sonrası yürek sızlatan bir açıklamada bulundu.

Sırbistan ve Kosova arasında ABD Başkanı Donald Trump’ın da katılımıyla ‘ilişkilerin normalleşmesi’ kararınca imzalanan ekonomik iş birliği anlaşması sonrası işgalci İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu, Sırbistan ve Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açacağını belirtti. İsrail rejimi medyasındaki haberlere göre Netanyahu, “Kosova, Kudüs’te büyükelçilik açan nüfusunun büyük bölümü Müslüman ilk ülke olacak. Daha önce dediğim gibi barış çemberi ve İsrail’in tanınması genişliyor, başka ülkelerin de katılması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

KOSOVA’DAN ŞAŞIRTAN KARAR

İsrail’in başkentini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına Müslüman dünyasının büyük tepkilerine rağmen nüfusunun büyük bölümü Müslümanlardan oluşan Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açma kararı şaşkınlığa sebep oldu.

İşgalci İsrail rejiminin Kudüs’teki gayrimeşru ‘egemenliğini’ kabul etmesi anlamına gelen bu kararın Kosova halkı tarafından nasıl karşılanacağı henüz bilinmiyor. Dün ABD’de yapılan Sırbistan-Kosova görüşmesinde Kosova Başbakanı Avdullah Hoti’nin, Kosova’nın Kudüs’te büyükelçilik açacağını söylediği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri