Kosova’da Sağlık Sektörüne Rüşvet Operasyonu: Sağlık Bakanı Sorguda

Kosova’da kalp hastalarının kendilerine nakledilmesi için özel sağlık kurumların tarafından yetkililere rüşvet verdiği iddiasıyla operasyon düzenlendi.Başkent Priştine ile İpek şehrinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Kosovalı...

Kosova’da kalp hastalarının kendilerine nakledilmesi için özel sağlık kurumların tarafından yetkililere rüşvet verdiği iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Başkent Priştine ile İpek şehrinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda Kosovalı 8 sağlık görevlisi ile Makedonyalı kardiyolog Borce Petrovski gözaltına alındı. Operasyonun ardından Kosova Sağılık Bakanı Fehmi Agani, bakanlığın Genel Sekreteri Njazi Gashi’nin de sorguya alındığı belirtildi.

Savcılığın iddiasına göre devlet hastanelerinde de yapılabilecek kalp ameliyatlarına girecek hastalar rüşvet karşılığında özel hastanelere sevk edildi. Özel sağlık kurumları, geçtiğimiz yıl verdikleri hizmetler için devletten 1,8 milyon Euro ödenek almıştı. Bu kurumlardan birinin çalışma iznine sahip olmadığı ve doktorların da yeterli belgelere sahip olmadığı halde kalp ameliyatlarını gerçekleştirdiği iddia edildi.

Kosova Sağılık Bakanlığı, konuyla ilgili savcılıkla işbirliği yapacağını açıkladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri