Kosova'da Meclis Başkanı Yine Seçilemedi

Kosova'da 10 Haziran'daki genel seçimlerin ardından meclis başkanlığı seçiminde kilitlenen sistemin düğümü bugün de çözülemedi. Sandıktan birinci çıkan Başbakan Haşin Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi (KDP), milletvekili ve aynı zamanda...

Kosova'da 10 Haziran'daki genel seçimlerin ardından meclis başkanlığı seçiminde kilitlenen sistemin düğümü bugün de çözülemedi.

Sandıktan birinci çıkan Başbakan Haşin Thaçi'nin Kosova Demokratik Partisi (KDP), milletvekili ve aynı zamanda Geçici Meclis Başkanı Flora Brovina oturumu erteleyince, salt çoğunluğa sahip olan koalisyon partilerinin imzasıyla oturum yapıldı.

Meclis Başkan Yardımcısı Teuta Rugova'nın başkanlığındaki oturuma KDP milletvekileri katılmadı. Koalisyon partileri ise Başbakan Haşim Thaçi'ye sert eleştiler yöneltti.

Vetvendosja (Kendi Geleceğini Tayin Et) partisinin Lideri Albin Kurti salt çoğunluğa sahip koalisyonun yeni hükümeti kurma hakkı olduğunu vurguladı. Cumurbaşkanı Atifete Jahyaga'yı da sert bir dille eleştirilen Albin Kurti, cumhurbaşkanının duruma müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Karar yeter sayısına ulaşılmadığı için koalisyonun meclis başkanı seçimini iptal eden Anayasa Mahkemesi Başkanı Enver Hasani'yi ise KDP'nin sözcüsü gibi davranmakla suçladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri