Kosova kahramanı Albay Orkun Özeller'e giriş yasağı!

6 yıl önce Adana İncirlik Üssü'ndeki törende kendisine ABD'li bir albay tarafından takdim edilen madalyayı iade eden ve Kosova’da Alman askerlerine haddini bildiren emekli Albay Orkun Özeller, askeri sosyal tesislere girmesi yasaklandı

İncirlik'te görev yaparken ABD'nin verdiği madalyayı reddetmesiyle ve 2003 yılında Kosova’nın Prizren şehrinde görev yaparken kendisini hukuksuz bir şekilde gözaltına almak isteyen Alman askerlerine haddini bildiren ve Türk subayının itibarını koruyan emekli Albay Orkun Özeller’in askeri sosyal tesisleri girmesinin yasaklandığını ortay açıktı.
Giriş kartını turnikeye okuttuğunda girişinin yasaklandığını öğrenen Orkun Özeller, yasağın en önemli sebebinin sığınmacı sorununu gündeme getirmesi olduğunu iddia etti.

SIĞINMACI MESELESİ RAHATSIZ ETTİ

Merhaba Gazetesi’ne de özel açıklamalarda bulunan Albay Özeller, "İran hududuna gittiğim için böyle bir karar alındığını düşünüyorum. Uzun zamandır ülkemizdeki sığınmacılar konusuyla ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Hala hudutlardaki durumu göremeyenler ve tehlikenin farkında olmayanlar ettikleri askerlik yeminini sorgulasın. Benim tesislere girmemi yasaklayan komutanların çocuklarının ve torunlarının daha rahat bir Türkiye’de yaşaması için bu meseleyi gündemde tutuyorum. Benim sosyal tesislere alınıp alınmamam çok önemli bir konu değil. En önemli konu bu ülkenin ve milletimizin geleceğidir” dedi. Konuya ilişkin bilgi almak amacıyla Cimer'e yazacağını belirten Özeller, "TSK başımızın tacıdır. TSK'yi yönetenlerin aldığı bu gibi kararlar kurumu yıpratamaz. Kimlerin hangi dayanaklar ile böyle bir yasak koyduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

ORKUN ÖZELLER YERLİ VE MİLLİ SUBAY

Gazeteci Fatih Altaylı da Orkun Özeller’e yönelik alınan karara tepki göstererek, “Yerli ve milli bir subaya yapılan bu kabul edilemez. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Orkun Özeller’e İncirlik’te madalya vermek istemişlerdi o ise bu madalyayı reddetmişti. Hakiki yerli ve milliyi sevmiyoruz biz. Sığınmacı meselesini gündeme getirmişti. Bu kararın alınmasında onun da bir etkisi olabilir” dedi.

ALBAY ORKUN ÖZELLER KİMDİR?

1971 yılında İstanbul’da doğan Orkun Özeller 1993 yılında Teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmaya başladı. Özel Kuvvetler’de toplam 16 yıl orada görev aldı. Bunun dışında Kayseri Komanda Tugayı’nda görev aldı. Terörle mücadele alanlarında Diyarbakır merkezli çeşitli şehirlerde görev yaptı. 2021 yılının Ağustos ayında da kendi kararımla emekli oldu. Yönetim Organizasyonu alanında yüksek lisans yaptı. Görev yaptığı yıllarda yaşadığı anıları İncirlik Ağacı isimli kitabında topladı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri