Kosova İslam Birliği, Fatih Camii İmamının Gözaltına Alındığını Doğruladı

Kosova'nın başkenti Priştine'deki tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii imamı Şevket Krasniqi'nin bu sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığı doğrulandı. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kosova İslam Birliği medya sözcüsü Ahmet...

Kosova'nın başkenti Priştine'deki tarihi Fatih Sultan Mehmet Camii imamı Şevket Krasniqi'nin bu sabah evine gelen polisler tarafından gözaltına alındığı doğrulandı. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kosova İslam Birliği medya sözcüsü Ahmet Sadriu, "Bunu beklemiyorduk." dedi.

Kosova basını, operasyonun terör örgütü IŞİD'e militan devşirilmesiyle ilgili olduğunu öne sürdü. Operasyonu yürüten özel savcı ise imamın sorgusunun devam ettiğini açıkladı fakat ayrıntılı bilgi vermedi.

Kosova Polisi de operasyon kapsamında 10 ayrı adrese baskın düzenlendiğini ve İmam Krasniqi dahil gözaltına alınanlar olduğunu belirtti.

Kendilerinin de gelişmeleri medyadan takip ettiğini belirten Ahmet Sadriu, "Kosova'da son zamanlarda terör suçlamasıyla çok sayıda kişinin tutuklandığını biliyoruz. Bilgilerimize göre şu anda Şevket Krasniqi de Kosova Özel Savcısı'na terörizm nedeniyle ifade veriyor. Şimdiye kadar herhangi bir resmi karar yok. Dolasıyla Özel Savcı'nın kararının ardından biz de resmî açıklama yapacağız." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Camii cemaati ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri