Köseoğlu, ‘Yokum’ dedi

Konyasporun 13 Temmuzda yapılacak genel kurul için hazırlıklar ve çalışmalar sürerken, son günlerde ismi yeniden gündeme gelen Mehmet Köseoğluna başkanlık için baskı yapıldığı öğrenildi

Konyaspor’u Turkcell Süper Lige çıkararak tarihe geçen Mehmet Köseoğlu’na, 13 Temmuz’da yapılacak kongreyle ilgili “başkan ol” talepleri ile birlikte baskıların da yoğunlaştığı öğrenildi.  Konyaspor’da görev yaptığı süre içinde büyük başarılara imza atan Köseoğlu’na özellikle Hüsnü Özkara’nın teknik direktör olmasından sonra baskıların daha çok yoğunlaştığı, aynı ekibin yeşil-beyazlı ekibi yeniden Turkcell Süper Lige çıkaracağı inancı şehirde büyük bir heyecan uyandırdı.

Son günlerde kamuoyunda ve basında Mehmet Köseoğlu’nun başkanlığa geleceği ve Hüsnü Özkara ile birlikte yeşil-beyazlı ekibi yeniden başarıya taşıyacağı düşüncesi her geçen gün daha da kuvvetlenirken, konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Mehmet Köseoğlu, bu şartlarda göreve gelmesinin biraz zor olduğunu, Konyaspor’un da asla sahipsiz kalmayacağını söyledi. Köseoğlu, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve gelmem ve başkan olmam yönünde şehrin ve kamuoyunun  talebi ve baskısı olduğu bir gerçek. Bana teveccüh göstermeleri benim için gurur vesilesi. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürekle bir görüşmemiz olduğu doğrudur. Ancak, ondan sonraki gelişen süreçte tekrar bir araya gelmemiz mümkün olmadı. Sizlerin de bildiği gibi başkanımız şu anda Amerika’da bulunuyor. Kendisiyle de hiç görüşmedik. Bundan sonraki süreç nasıl çalışır şimdiden kestirmek mümkün değil. Konyaspor için hayırlısı neyse inşallah o olur” dedi.
Konyaspor’a büyük bir sevdası olduğu gerçeğini kimsenin göz ardı etmemesini de söyleyen Mehmet Köseoğlu, “Ben Konyaspor sevdalısı bir insan olmasaydım, bugünkü şartlardan daha kötü şartlarda görevi kabul etmezdim. Biz olumsuzluğun dizboyu olduğu bir dönemde göreve geldik ve bu takımı çok zor şartlar altında lige taşıdık. Bunları niye söylüyorum; Konya büyük bir şehirdir ve bu zorlukların altından kalkabilecek güce sahiptir. Konyaspor asla sahipsiz kalmaz. Bunun için de kimse endişelenmesin.”
Hüsnü Özkara’nın göreve getirilmesi ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Mehmet Köseoğlu, “Konyaspor’da görev yapan insanların hoca konusunda en isabetli kararı verdiklerini düşünüyorum. Çünkü, Hüsnü Özkara, Bank Asla Ligi’ni çok iyi tanıyan, oranın atmosferini bilen, hangi takımların, hangi futbolcuların güçlerinin ne olduğunu bilen bir insan. Konyaspor’da göreve gelecek olan yönetim, Hüsnü Özkara’nın arkasında durur ve yolunu açarsa bu takım şampiyonluk hedefine yüzde yüz ulaşır. Biz görev yaptığımız dönemlerde hocamızla iyi bir diyalog içindeydik ve bunun sonucunda da başarılı olduk. Zaman zaman sıkıntılar olmadı mı? Mutlaka oldu. Ama, biz ‘kol kırılır yen içinde kalır’ diyerek aile içinde yaşananları dışarıya sızdırmadık. Bu çok önemli. Konyaspor’da yönetim, teknik ekip ve oyuncu grubu bir ailedir. Zincirin birer parçalarıdır. Zincirin halkalarından birinin kopmasının anlamı da başarısızlıktır. Başarıya ulaşmanın bir başka yolu ise futbolcu akitlerinin zamanında yerine getirilmesidir. Konyaspor’a gelecek yönetim bu hususa çok dikkat etmelidir” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri