Köşe Bucak Dünya Dergisi yayında

Köşe Bucak Dünya Seyahat ve Kültür-Sanat Dergisi Haziran 2010’da yayın hayatına başladı.
Oldukça zengin içerik ve görsellerle bezenen 128 sayfadan oluşan derginin ilk sayısı, meraklılarını Nil Nehri kıyılarından Hindistan sokaklarına, Nebatiler yurdu Petra’dan İstanbul’a Eminönü Camii’ne, Mardin çarşılarından Konya sofralarına farklı atmosferlerde gezintiye çıkarıyor. Araştırma dosyasında Mevlana’nın Belh’te doğduğu evin işlendiği dergide, Şair Nizar Kabbani ve ünlü sanatçı Feyruz’un irdelendiği kültür sanat dosyaları, mekân ve insan izlenimlerinin keyifli bir şekilde aktarıldığı Nargile dosyası, koleksiyon meraklılarına telefon kartı, dünü ve bugünüyle çarık ve zamanın tamircisi saatçi gibi dosyaları yer alıyor. Evliya Çelebi’nin “seyahat ya resulullah” rüyası ile başlanılan dergide, gezilip görülebilecek yerlerle birlikte karşılaşılabilecek sağlık sorunlarına karşı öneriler ile Hac kotası konusuna da yer veriliyor.

Köşe Bucak Dünya Seyahat ve Kültür-Sanat Dergisi Sahibi Ali Sami Palaz, “Seyahat ve kültür sanat içerikli dergimiz Haziran 2010’da yayına başladı ve iki ayda bir çıkacak. Ekibimizde Keşkül ve Gezgin dergilerinden arkadaşlar da var, onlarla birlikte çalışıyoruz. Her biri bu konuda uzman olan bu arkadaşlar her sayıda İstanbul’dan ve dünyadan dosyalarla okurlarımızın karşısına çıkacaklar. Şimdilik Konya, İstanbul ve Ankara’da satışa sunulan Köşe Bucak Dünya Dergisi, daha sonra tüm Türkiye’deki seçkin kitabevleri ve satış noktalarından okuyucusuna ulaşacak” dedi.

“Seyahat ediyor olmak yeni yerler görmek, insanlarla tanış olmak, farlı tatlar tatmak, mekânların o anına şahit olmak demek. En önemlisi de çıkınımıza mücevher değerinde anılar, deneyimler biriktirmek demek” diyen Palaz, derginin Köşe Bucak Dünya televizyon programı ekibinin notları ve fotoğrafları ile büyük bir heyecanla yola çıktığını söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri