KOS güven tazeledi

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) 10. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda oy birliği ile mevcut müteşebbis heyetin devamı kararı alındı

KOS (Konya Organize Sanayi Bölgesi) Müdürlüğü’nde, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin katılımıyla gerçekleştirilen 10. Olağan Genel Kurul’da 15 kişiden oluşacak olan Müteşebbis Heyetin 8 kişisi seçildi. Konya Sanayi Odası tarafından 3 üye, İl Özel İdareden 2 üye ve Büyükşehir Belediyesinden 2 üye bildirildikten sonra liste 15 kişiye tamamlanacak. 15 kişiden oluşan Müteşebbis Heyet arasından KOS Yönetim Kurulu seçilecek ve Yönetim Kurulu da kendi arasında Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçecek. Genel Kurul’da Müteşebbis Heyete seçilen 8 kişinin isimleri şöyle: Fevzi Serin, Muzaffer Hançerli, Süleyman Kürkçü, Fuat Tuza, Mehmet Çolak, Mustafa Veli Tekelioğlu, Ali Baltacı, Muzaffer Aydemir

KOS 10. Olağan Genel Kurulu öncesi düzenlenen kahvaltıya Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu katıldı. Bakan Davutoğlu, sanayileşme meselesinin 19. Yüzyılın ortasından bu yana Türkiye’nin kalkınmasında en önemli mesele olarak hep gündemde kaldığını, Türkiye’nin ‘toplu iğne yapamayan’ yıllardan bugünlere geldiğini söyledi. Türkiye’nin sanayileşme konusunda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Davutoğlu, “Sanayileşme konusunda önemli mesafeler kat ederek bugünlere geldik. Artık meydan okumalıyız. Biz her zaman ekonominin entegre bir şekilde büyümesini vurguladık. Organize sanayi bölgeleri de Türkiye’nin sanayileşme çabasında daha sistemli bir şekilde gelişmesini sağlayan önemli bir araçtır” dedi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli gelişmeler yaşandığını bildiren Davutoğlu, KOS Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni etti ve sanayicilere başarılar diledi.

Bakan Davutoğlu’nun ayrılmasının ardından KOS 10. Olağan Genel Kurulu başladı. Divan Başkanlığını Konya Milletvekili Hasan Angı’nın yaptığı Genel Kurul’da Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, bölgede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde her zaman en verimli, en hızlı ve en ucuz hizmeti vermek için çalıştıklarını anlatan Büyükhelvacıgil, Konya OSB’nin Türkiye’nin en modern OSB’lerinden biri haline geldiğini belirtti. Büyükhelvacıgil, Türkiye’nin Türk özel sektörünün katkılarıyla büyüdüğünü, Konya’nın da bu büyümede önemli katma değer sağladığını vurguladı.

“En büyük derdimiz rekabet” diyen Büyükhelvacıgil, “Artık sadece markalar değil, organize sanayi bölgeleri ve şehirler de rekabet ediyor. Bu rekabeti sürdürülebilir bir şekilde yürütebilmek için şehrin bütün dinamiklerinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmesi lazım” diye konuştu. “Nereye gittiğini bilen kişiye yol vermek için dünya bir yana çekilir” sözünü hatırlatan Büyükhelvacıgil “Türkiye, artık ne istediğini, ne yaptığını bilen, kendisine inanan ve güvenen bir ülkedir. Bu inancın ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağına inancımız tamdır. Ülkemizin bugünlere gelmesinde sanayicilerin önemli katkıları var. Adalet timsali Hz. Ömer’in deyimiyle ‘Nimet şükrettiğin zaman baki kalır.’ Bizlere düşen sahip olduklarımıza şükrederek, daha fazla çalışmaktır. Çünkü, bizler maddi zenginliğimizi, manevi zenginliğimize ve şükür nimetine borçluyuz” dedi. Büyükhelvacıgil, sanayicilere teknolojinin yanı sıra, insan kaynağına da yatırım yapmalarını tavsiye ederek, sözlerine son verdi.

Genel Kurula Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Arslan Korkmaz da katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri