Korumasız kız çocuklarına aile şefkati

Meram Belediyesince çocuklar için açılan otel konforundaki bakımevinde, çeşitli nedenlerle anne ve babaları ayrılan ve bakıma muhtaç duruma düşen çocuklara aile ortamı sunulmaya çalışılıyor.
 
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı yaptığı açıklamada, bugün ülke genelinde eşler arası anlaşmazlık, ihmal, kötü alışkanlık, yoksulluk, terk ve benzeri nedenlerle sokağa düşen çok sayıda çocuk bulunduğunu hatırlattı. 
Bu çocukların bir süre sonra kötü alışkanlıklar edindiğini, madde bağımlısı hale gelerek, çevreye zararlı bireyler haline geldiğini ifade eden Kalaycı, ''Belediye olarak bu riskteki çocukların bakımının yapılması ve onlara aile şefkati sağlanması için bakımevi oluşturduk. Burada, 18 yaşından küçük çocuk ve gençlerin rehabilitasyonlarını sağlayarak, onları topluma yeniden kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede yaklaşık 2 yıldır faaliyet gösteren çocuk bakımevimiz şu anda 8 kız çocuğuna hizmet veriyor'' dedi. 
İlçe sınırlarında belediyeye ait 4 daireyi bakımevi için tahsis ettiklerini belirten Belediye Başkanı Kalaycı, çocukların kalacağı bu daireleri yurt gibi değil, bir ev ortamında hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Kalaycı şöyle konuştu: 
''Her birinde en fazla 6 çocuğun kalacağı 3 ev özenle hazırlandı. Diğer ev de bakımevi ofisi olarak kullanılıyor. Evlerde eğitimli anneler ve bir psikolog bulunuyor. Bize çok sayıda aile çocuğunu bırakmak için başvurdu. Bunların 3 aşamadan oluşan sosyal incelemelerini yaptırdık. Daha sonra çıkan sonuçlara göre evde kalıp kalmayacaklarına karar verdik. Merhamet ve sevgi projesi olan bakımevleri aileler tarafından ilgi görüyor.'' 
PARÇALANMIŞ AİLELERİN KORUMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARI KALIYOR
Evlerde, yaşları 8-15 arasında değişen 8 kız çocuğun kaldığını ifade eden Kalaycı, evlerin otel gibi temiz ve konforlu olduğunu, çocuklar için her türlü detayın düşünüldüğünü belirtti. 
Bakımevine daha çok anlaşmazlık nedeniyle birbirinden ayrılan ailelerin çocukları için başvuru geldiğini anlatan Kalaycı, şöyle devam etti: 
''Bu çocukların 18 yaşına kadar eğitim, sağlık gibi bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Çocukları okullarına servislerle gönderiyoruz. Pedagoglarımız, çocukların her türlü sorunlarıyla ilgileniyor. Görevli 4 bakıcı anne sayesinde de aile ortamı oluşturularak, çocukların anne-baba şefkatiyle büyümelerini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca gönüllü anne ve ablalar da sürekli olarak bakımevine gelerek çocuklarla ilgileniyor. Çocuklarımız bu aile ortamına öyle alıştı ki; birçoğu mahkeme kararıyla kendisini görmek isteyen anne veya babasının yanına dahi gitmek istemiyor.'' 
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, şimdilik kız çocuklarının kaldığı bakımevlerinden ilerde erkek çocukların da yararlanacağını ve ihtiyaç halinde bakımevi sayısını imkanlar doğrultusunda artırabileceklerini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri