Koruma Altına Alınan Çocuklar İçin Başlatılan Çadır Eylemi Sürüyor

Umut Yıldızı Derneği’nin Almanya’daki gençlik daireleri tarafından 'koruma' altına alınan Türk çocukları ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlattığı çadır eylemi 25′inci gününe ulaştı.Düsseldorf’ta bulunan...

Umut Yıldızı Derneği’nin Almanya’daki gençlik daireleri tarafından 'koruma' altına alınan Türk çocukları ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlattığı çadır eylemi 25′inci gününe ulaştı.

Düsseldorf’ta bulunan Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi önüne çadır kuran derneğin üyelerine halkın geniş kesimlerinden de destek geliyor.

Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay eylemin 25′inci gününde yaptığı açıklamada, gençlik dairelerinin her yıl binlerce Türk çocuğunu ailelerinden kopardığını ve bu çocukların ait oldukları kültürel değerlerden uzak şekilde yetiştirilmelerine sebebiyet verdiğini savundu.

Almanya’daki 16 eyalet meclisinin yanı sıra Federal Meclis’e de bu konuda dilekçe verdiklerini belirten Altay, 11 eyalet meclisinden kendilerine dilekçenin işleme konduğuna dair cevap geldiğini kaydetti.

ALMAN VATANDAŞI GİBİ KAYDEDİLİYORLAR

Alman Gençlik Dairelerinin el koyduğu çocukları kayıtlara Türk olarak değil, Alman vatandaşı gibi kaydettiğini ileri süren Altay şunları söyledi:

“Bu çocuklar yakın akrabalarına verilmiyor, kendi anadilleri konuşturulmuyor. Bundan sonra hukuki ve pedagojik olarak hazırlıklı olmalıyız, bununla ilgili de çalışma başlattık. Tabii devletimizin de duyarlılığını bekliyoruz.”

'OKULDA YAŞANAN SORUN”-' BİLE EL KOYMA GEREKÇESİ

2012′den bu yana yürürlükte olan yasaya göre “okulda yaşanan sorunlar” ya da “aile hekiminin en küçük şikayeti” sonucunda Türk ailelerinin çocuklarını kaybedebildiklerine dikkat çeken Kamil Altay, aile içindeki en ufak bir tartışmada dahi çocukların ailelerinden alınabildiğine işaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri