Korsanlar Partisin'de Seçimlerden Sonra İlk İstifa

Almanya'da Korsanlar Partisi ilk firesini verdi. Korsan Parti geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu’na girmeyi başarmış, ancak daha sonralardan sık sık milletvekillerinin skandallarıyla gündeme gelmişti.

Almanya'da Korsanlar Partisi ilk firesini verdi. Korsan Parti geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Parlamentosu’na girmeyi başarmış, ancak daha sonralardan sık sık milletvekillerinin skandallarıyla gündeme gelmişti. Partinin meclis grubu üyelerinden ve grubun bütçe sözcülüğünü yapan Robert Stein partiden istifa ettiğini açıkladı.

Almanya federal seçim havasındayken istifasını veren Stein, aslında bu istifayı daha önce gerçekleştirmek istediğini, ancak seçim nedeniyle ertelediğini vurguladı. Stein, Korsanlar’ın meclis grubundaki siyasi gelişmelerin kendi vicdanıyla bağdaşmadığını savunmasının yanı sıra grup içerisindeki atmosferin bozulduğunu savundu.

Stein ayrıca, meclis grubu tarafından toplumdaki marjinal gruplara destek çıkıldığını ve böylece toplumun orta kesimindeki insanların unutulduğunu iddia etti. Korsanlar Meclis Grubu Başkanı Joachim Paul da Stein’ın ayrılışını üzüntüyle karşıladığını ve ilerleyen günlerde kendisiyle görüşeceklerini dile getirdi. Stein meclisteki ilk konuşmasında diğer parti milletvekillerinin tepkisini çekmişti.

Bu konuşmada Stein, Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft ile münakaşaya girmiş, teklifiyle eyaletteki bankaların iflasını da göze almıştı. 34 yaşındaki Hammlı vekil Robert Stein yoluna şimdilik bağımsız milletvekili olarak devam edecek. Bu istifayla Korsanlar’ın meclisteki sayısı 19’a düşmüş oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri