Koronavirüs hortladı! Türkiye için büyük tehlike uyarısı

Covid-19 virüsü mutasyona uğrayarak yurtdışında yine baş göstermeye başladı. Havaların ısınmasıyla yeniden hortlayan Covid-19 ‘flirt’ varyantı hızla yayılıyor. Türkiye için bu varyantın tehlikeli olabileceği söyleniyor.

Covid-19 virüsü mutasyona uğrayarak ‘flirt’ isimli yeni bir varyant ile yayılmaya başladı. Yurtdışında baş gösteren virüs, havaların ısınmasıyla hızla yayılıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, konuyla alakalı konuşarak “Özellikle kanser hastaları risk altındadır" dedi.

Covid-19 flirt (flört) varyantı ile yeniden kayıtlara geçti. Göğüs Hastalık Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, yeni salgına dikkat çekerek, önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde özellikle Amerika’dan bildirilen Covid-19’un yeni varyantının Avrupa’ya doğru yayıldığını ifade eden Şevket Özkaya, "Neredeyse 3’te 1 vakanın bu yeni virüs mutandı ile enfekte olduğunu biliyoruz. Bu virüs mutandı ‘omicron’ ailesinin yeni mutandı.” açıklamasında bulundu

TÜRKİYE’YE ER GEÇ GELECEK

“Geçirdiği mutasyonlardan aldıkları isimlerin baş harfini koyarak yeni bir mutant virüs ortaya çıktı” diyen Özkaya, "Bunun adı da flirt. Ülkemizde henüz tespit edilmedi. Avrupa’da ve Amerika’da başlayan bu salgın ülkemize er geç gelecek diye biliyoruz. Amerika ve Avrupa bu konuda biraz daha rahatlar çünkü onlar yaz aylarında açık havada oldukları için bunun çok yayılacağını düşünmüyorlar. Bizim ülkemiz coğrafi konum olarak biraz farklı. Yaz ayları gelmesiyle yurt dışı tatilleri başlayacak. Tatilden sonra, hacdan gelen vatandaşlarımızla birlikte yaz aylarının getirdiği düğün ve bayram gibi toplu aktiviteler nedeniyle ülkemizde yayılacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri