Korona Enerji, Ges Projesi'ni Tanıttı

Adana merkezli faaliyet gösteren Korona Enerji firması Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Cem İplik AŞ'nin fabrika çatısına kurduğu 500 kW’lık güneş enerji santralini tanıttı.

Adana merkezli faaliyet gösteren Korona Enerji firması Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Cem İplik AŞ'nin fabrika çatısına kurduğu 500 kW’lık güneş enerji santralini tanıttı.

Kokteylli tanıtım toplantısına Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Sütçü İmam Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Rıza Özçalık, Erciyes Üniversitesi Teknik Programlar Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Atik ve bazı öğretim görevlileri, Adana, Mersin, Malatya, Kayseri, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten yatırımcı işadamları katıldı.

Toplantıda konuşan Cem İplik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı K.Ali Kızıldere, yatırım yaparken maliyeti düşünerek karar verdiklerini söyledi. Daha önemlisi çevreyi kirletmeden güneşi değerlendirip bunu ülke ekonomisine katmak istediklerini aktaran Kızıldere, “Bu konuda kim ne yapacak diye beklemeksizin öncü olmak ve bu tesisin kapılarını siz değerli yatırımcılara açarak göstermek istedik. Fabrikamızın çevre aydınlatmasını led ampullerle değiştirdik, bahçeye kurduğumuz güneş panelleriyle elektriğini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra fabrika içindeki aydınlatma sistemini led florasanlar ile değiştirdik. Fabrika çatısına kurduğumuz 500 kw güneş enerjisi santraliyle elektrik ihtiyacımızın bir bölümünü karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

ÖZER, SİSTEMİN FAYDALARINI ANLATTI

Korona Enerji Genel Müdürü Yusuf Özer ise enerji tüm dünyanın sorunu ama Türkiye’nin daha büyük bir sorunu olduğunu dışa daha bağımlı ülke olma cari açığın en büyük sebeplerinden birisi haline geldiğini söyledi. Özer, şunları ifade etti: “Enerji ithalatı ve işletmelerin en önemli girdi maliyetinden birisi enerji maliyetidir. Enerji fiyatları kısa vadede öngörülebilir, ama uzun vadede bizim dışımızda gerçekleşen olaylar nedeniyle hiç kimse ön göremez. Bu nedenle enerji kaynaklarımızı çeşitlendirmek, enerji arz güvenliğini sağlamak ve yenilenebilir enerjiye yönelmek en uygun yöntem olacaktır. Ne kadar güneş enerji santrallerini çoğaltırsak o oranda enerji ithalatımız azalacak ve işletmelerini kurdukları sistem kadar enerji maliyetlerinden etkilenmeyeceklerdir.”

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya da “Firma yetkilileri bu işe kararı verirken fayda-maliyet analizi ve çeşitli faktörleri dikkate almışlar. Fakat benim için önemli olan çevreye zarar vermeden insan sağlığını ön planda tutan ve güneşimizi değerlendirerek yerli ve yenilenebilir enerji üretmesidir. Bölgemizde ilk olması ülke genelinde de az sayıda olması yatırım yapan Cem İplik yöneticilerini ve bu tesisi kuran Korona Enerji yetkililerine teşekkür ediyorum. Enerjide dışa bağımlılığımızın azalması için bu tür yatırımların artmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri