Çocukken geçirdiği hastalık nedeniyle iki gözünde görme kaybı yaşayan 66 yaşındaki Osman Gül, gerçekleştirilen kornea nakli ile yeniden ışığa kavuştu. Kornea naklini gerçekleştiren Özel Medline Konya Hastanesi’nden Op. Dr. Fethi Energin, hastanın çocukluğundan itibaren görme kaybı yaşadığını belirterek, “Gözlerindeki hasar da yıllar geçtikçe artmış. Hastanın eski sağlığına kavuşabilmesi için kornea naklinin yapılmasına karar verdik. Kornea nakli uzun zamandır yapılan bir operasyon olmasına rağmen, ameliyatın gerçekleştirilebilmesi için uygun korneanın bulunması gerekiyor. Daha önce de kontrollerini yaptığımız hastamız için uygun kornea bulunduğunda operasyonunu gerçekleştirdik. Başarıyla geçen nakil operasyonunun ardından hastamız görmeye başladı. Şu anda görüşü bulanık olsa da zamanla netlik kazanacak” dedi.
Tekrar sağlığına kavuşmanın verdiği mutluluk ile yaşadıklarını anlatan Osman Gül ise, “Çok uzun zamandır karanlık içinde yaşıyorum. Eşimi, arkadaşlarımı ve kendimi aynada görmek en büyük hayalimdi. Operasyonu gerçekleştiren doktoruma ve uygun korneayı bulan Konya’daki Göz Bankası’na da çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kornea operasyonları ile ilgili de bilgi veren Op. Dr. Fethi Energin, “Kornea gözün önündeki ortalama 500 mikron kalınlığındaki, yarım milimetrelik bir zardır. Yapılan işlem bu zarın alınıp, hasarlı kornea dokusunun değiştirilmesi esasına dayanır. Kornea ödemlerinde, keratakonus gibi korneayı incelten ve yine yüksek astigmat yapan hastalıklarda, korneanın kontak lense bağlı veya dışarıdan travmaya bağlı geçirilmiş enfeksiyonlardan kaynaklanan körlüklerinde uyguladığımız bir operasyondur” diye konuştu.
Kornea nakli ile yeniden ışığa kavuştu
Çocukken geçirdiği hastalık nedeniyle iki gözünde görme kaybı yaşayan 66 yaşındaki Osman Gül, gerçekleştirilen kornea nakli ile yeniden ışığa kavuştu.