Korna sesi vatandaşı bıktırdı

Bazı sürücüler tarafından trafikte gereksiz yere korna çalınıyor. Gürültü kirliliğine neden olan korna sesleri vatandaşı bezdirdi. Korna sesleri sürücüleri de zor durumda bırakıyor. Bazı sürücüler korna yüzünden panik yapıyor.

Konya'da trafikte her gün korna sesi yüzünden onlarca kavga çıkıyor. Yaya ve sürücülerin yanı sıra ana caddelerin üzerinde evi veya dükkanı bulunan vatandaşlar da korna seslerinden bıktı. Şanlıurfa'da ise örnek bir uygulama hayata geçirildi. Kentin çeşitli yerlerine gereksiz korna çalınmasını önlemek için uyarı levhaları asıldı. Her kesimin tepkisini çeken 'Gereksiz Korna', uyarı levhaları ile önlenme çalışılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ana caddelerde 'Daha sessiz ve huzurlu bir Şanlıurfa için' sloganı ile 'Boşa korna çalma' yazan levhalar astı. Farkındalık oluşturmak için asılan uyarı levhaları vatandaşlardan da tam not aldı. Konya'da da kornaların oluşturduğu ciddi bir gürültü kirliliği var.

Kornaya tepki gösterenlerin buluşma noktası olan 'Boşakornacalma.com' isimli internet sitesinde konuyla ilgili çok sayıda yorum ve bilgi var. Sitede, kornayla ilgili şu ifadeler kullanılıyor: "Araç sürücülerinin, muhtemel bir tehlike konusunda diğer sürücüleri veya yayaları sesle uyarmak için kullandıkları alet gibi tanımlara sahip olan korna, sürücüler tarafından nadiren haklı sebeplerle kullanılıyor. Bazen de trafik sıkışıklığına, şehre, hayata, kadere isyan etmek için kullanılıyor. Bütün bu yanlış kullanımların ortak bir özelliği var: boşuna olmaları. Yani trafik sıkışıklığını çözmeyeceğini, kırmızıyı yeşile döndürmeyeceğini, hayatı bayram etmeyeceğini bilerek, boşu boşuna korna çalmaktan bahsediyoruz. Sürücüleri ve yayaları rahatsız eden, şehirleri gürültüden yaşanmaz hale getiren, trafikte yol almayı sinir harbine çeviren, türlü tartışmaya ve kavgaya sebep olan kötü bir alışkanlıktan bahsediyoruz. Bu kötü alışkanlığa isyan ederek, 'Boşa Korna Çalma' diyoruz. Trafikte insanca, strese girmeden yol almak, caddelerde rahatça yürüyebilmek, daha sessiz ve huzurlu şehirlerde yaşamak istiyoruz. Bu kabullenilmiş cahilliği, saygısızlığı, kabalığı birlikte ortadan kaldıralım."

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri