Korkutucu söylemler var ama endişe etmeyin!

Kendilerini korkutan söylemler duyduklarını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Endişe etmemeliyiz. Daha önce başardık, yine başaracağız. Konya'yı en yüksek oy alan birinci il yapacağız" dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Büyükşehir Belediye Başkanı aday tanıtım programı düzenlendi. Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Halil Etyemez, Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Uğur İbrahim Altay, il teşkilat başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, partinin gençlik ve kadın kolları temsilcileri, adaylar ve çok sayıda partili katıldı.

CUMHURBAŞKANININ KONYA BEKLENTİSİ YÜKSEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni adayı Uğur İbrahim Altay'ın sorumluluğunun fazla olduğunu söyledi. Altay'ın belediye çıtasını yüksek bir seviyeden aldığını ve bu çıtayı daha da yükseltmesi gerektiğini belirten Usta, "Konya'ya en yüksek oyu aldırmalıyız. Bu hiç zor bir durum değil. Daha öncesinde yaptık, yine yapabiliriz. Konya'yı en yüksek oy alan birinci il yapmalıyız. Önemli olan kim aday olursa olsun yine de hep birlikte çalışmaktır. Eğer birliğimizi korursak alamayacağımız hiç bir il yok. Etrafımızda bizi korkutan söylemler duyuyoruz. Hiç endişe etmeyin. Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya'dan beklentisi yüksek. Konya, bu davanın direği ve kalesi. Bir an bile boş duracak vaktimiz yok. Ülkemizin geçmiş olduğu sürece bakarsak, Cumhur İttifakını göz önünde bulundurursak, söylemlerimizin bu ittifaka zarar vermemesi gerekir. Cumhur ittifakı hukuku ile hareket ederken, partimizin ve teşkilat mensuplarımızın asla partimize olan aidiyetinden ve bağımlılığından ödün vermesinden bahsetmiyoruz. Tam tersine Cumhur ittifakı ruhu ile beraber AK Parti'nin mensupları olarak üzerimize düşen vazifeyi hakkı ile yerine getirerek AK Parti bayrağını da en üst noktaya taşımakla yükümlü olduğumuzu herkese anlatmalıyız. Kimsenin kafası karışık olmamalı. 'Oyumu kime vereceğim' diye endişe içinde olan her vatandaşa tek tek dokunmamız gerekir. İnsanlar bizi dinlemek istiyor. Bizden bir şeyler duymayı talep ediyorlar. İnsanlar bize oy verirken, yapacağımız yeni projeleri görmek istiyorlar. Vatandaşa öncelikle gönlümüzü açmalıyız. Önemli olan sadece oy alıp, seçimi kazanmak değil. Seçimi kazandıktan sonra da hizmetlerimiz ile dolu dolu 5 yıl geçirmeliyiz. Aday seçiminde bu yüzden hassas davranıyoruz. Hedeflerimize en uygun adayların seçilmesi için titiz davranıyoruz. Belki adayların açıklanması için geç kalındı diyenler olabilir. Tespit noktasında gelen bütün talep, istek ve şikayetler tarafımızca tek tek incelenmektedir" dedi.




GÜNÜ KURTARMA ADINA BELEDİYECİLİK YAPMIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Uğur İbrahim Altay, yerel yönetim ve belediyeciliğin bir gönül işi olduğuna dikkat çekti. AK Parti belediyeciliğinin günü kurtarma belediyeciliği olmadığını, belediyeciliğin sadece fiziki yatırımdan ibaret kabul edilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Altay, daha sonra şunları kaydetti: "AK Parti belediyeciliği, gönüllere girmektir. Sadece laf üretmek değil, ortaya vizyon koymaktır. Bizim belediyecilik anlayışımız halka hizmetkâr olmak, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bizim belediyeciliğimize bakmak yetmez, yaşamak gerekir. Yerel yönetimler, bir bayrak yarışıdır. Her gelen belediye başkanı, bir önceki belediye başkanından aldığı bayrağı daha yukarı taşımak için gayret gösterir. Bu şehre 10 yıl hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak söyleyeyim. Bizim için belediye başkanlığı hizmetkâr olduğumuz bu toprağın insanının yüzündeki tebessümü artırma vesilesidir. Doğup büyüdüğümüz ve havasını teneffüs ettiğimiz bu şehre hizmet, şükür vesilesidir. Gayesi hizmet olanın, yardımcısı Allah'tır. Ben, bize destek olan herkese teşekkürü borç biliyorum. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çeşitli programlar ile projelerimizi kamuoyu ile paylaşacağız."



ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İLÇELER DE AÇIKLANACAK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da seçim heyecanının dorukta olduğu günlerin yaşandığını dile getirdi. Belediyeciliğin AK Parti geleneğinin temel taşı olduğuna vurgu yapan Başkan Angı, önümüzdeki günlerde açıklanmayan 21 ile birlikte bazı ilçelerin de kademeli olarak adaylarının açıklanacağını aktardı. "Bizim için önemli olan bu aziz millete hizmet etmektir" diyen Angı, "Memleket sevdası ile yola çıkmış bu ekip, alın akı ile bunca yıldır yoluna devam ediyor. Büyükşehir başta olmak üzere, 31 ilçede de en yüksek oylarla seçimi kazanacağız" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri