Korkutan açıklama: Koronavirüs mutasyona uğradı; artık daha bulaşıcı

Endonezya’da koronavirüsün daha bulaşıcı bir mutasyonunun bulunduğu açıklandı.

Endonezya’da son 24 saatte 2 bin 858 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bir önceki gün ise 3 bin 308 yeni vaka tespit edilmişti. Vakalardaki son sıçramayla birlikte, ülke genelinde toplam koronavirüs vaka sayısı 172 bin 53’e yükseldi. Toplam can kaybı ise 7 bin 343 oldu.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bulunan Eijkman Moleküler Biyoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Herawati Sudoyo, Reuters’a yaptığı açıklamada gen dizilimi incelendiğinde koronavirüsün daha bulaşıcı ancak daha az ölümcül bir mutasyonunun bulunduğunu ifade etti. Yeni mutasyona D614G ismi verildi.

Söz konusu gen dizilimi, şubat ayında DSÖ tarafından Avrupa ve Amerika kıtalarında da tespit edilmişti.

Endonezya Üniversitesi’nde görevli epidyomolojist Syahrizal Syarif Endonezyalılara uyarıda bulundu. Syarif, yıl sonuna kadar 500 bin vaka görülebileceğini ifade etti.

Bilim insanları, salgının başlangıcından itibaren yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha az ölümcül ancak daha bulaşıcı olacak şekilde mutasyona uğrayacağını ifade ediyor. Virüslerin, hayatta kalabilmek için bünyesinde bulunduğu organizmayı hayatta tutarak başka organizmalara bulaşmaya meyilli olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri