Körfez’den Antalya'ya Direkt Uçuşlar Başladı

Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'nden Antalya ilk direk uçuş gerçekleşti. Sharjah şehrinden kalkan Air Arabia havayollarına ait uçak 168 yolcusu ile Antalya Havalimanı'na indi. 3 saat 15 dakikanın ardından Antalya'ya ayak basan ilk yolcular...

Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'nden Antalya ilk direk uçuş gerçekleşti. Sharjah şehrinden kalkan Air Arabia havayollarına ait uçak 168 yolcusu ile Antalya Havalimanı'na indi. 3 saat 15 dakikanın ardından Antalya'ya ayak basan ilk yolcular ile uçuş ekibi havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Körfez ülkelerinden harcama alışkanlıkları yüksek zengin Arap turistleri Antalya’ya getirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü işbirliğinde başlattığı çalışmalar meyvesini verdi. Körfez’deki geniş uçuş ağı sayesinde bağlantılı uçuşlarla çevre ülkelerden de yolcuları Antalya’ya getirecek BAE merkezli havayolu şirketi Air Arabia tarifeli ilk Antalya uçuşunu gerçekleştirdi. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Air Arabia Türkiye Müdürü Nuket Angın, Antalya ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın temsilcileri, havalimanı yetkilileri ve seyahat acentesi temsilcilerinin katılımıyla karşılama töreni düzenlendi. Dubai’ye 25 kilometre uzaklıktaki Sharjah Havalimanı’ndan başlayan uçuşlar için gerçekleştirilen törende; 3 saat 15 dakikada Antalya’ya gelen Air Arabia uçağının mürettebatı ve yolcularından oluşan 168 kişi EXPO 2016 Antalya’nın simgesi şakayık ile karanfillerle karşılandı ve pasta kesildi.

Turizm çeşitliliğinin gelişmesi için Arap ülkelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "Sadece birkaç ülkeye bağımlı olmaktan kurtulmalıyız. Ağırlıklı olarak Rusya ve Almanya’dan gelen ziyaretçi sayımızı çeşitlendirmeliyiz. Özellikle turizm sezonunu 12 aya yaymak için hedef kitlemiz içerisinde Körfez ülkelerinin de bulunması gerekmektedir. Air Arabia’nın Sharjah-Antalya uçak seferlerinde 168 kişilik uçakların tamamı dolu geliyor. Antalya olarak uçuş frekanslarımızın sayısı önümüzdeki dönem artarsa yılda 7 bin olan körfez pazarı ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Dubai'ye gitmek isteyenlerin Ankara, İstanbul üzerinden değil, Antalya üzerinden de gidebilmesi büyük kolaylık. Körfez’den direkt tarifeli uçuş seferlerinin Antalya ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu. Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın ise ilk kez Ortadoğu’dan Antalya’ya sefer başlattıklarını, şimdilik haftada üç gün uçacaklarını belirterek, "İleride seferleri artırmayı düşünüyoruz. Direkt uçuşlarla aktarmalar ve havalimanında geçirilen süreyle birlikte yaklaşık 1 gün olan Antalya ve Körfez ülkeleri mesafesi 3.5 saate indi." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri