Körfez’deki İnşaat Sektörü 1,5 Trilyon Dolar Değerinde

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)’ndeki inşaat sektörünün değerinin 1,5 trilyon doları bulduğu bildirildi.

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)’ndeki inşaat sektörünün değerinin 1,5 trilyon doları bulduğu bildirildi.

Suudi Arabistan’ın Dammam şehri merkezli KİK Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu genel sekreteri Abdül Rahim El Naki, dünyada ispatlanmış petrol rezervlerinin üçte birinden fazlasını kontrol eden Körfez bölgesindeki inşaat sektörünün dünyadaki en aktif piyasalardan biri olduğunu söyledi.

El Naki, banka kredilerindeki sıkılığa rağmen Suudi Arabistan’da 629 milyar dolar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise 494 milyar dolarlık projeye devam edildiğini hatırlattı.

Yetkili, Körfez ülkelerindeki konut ve ticari inşaat piyasasının rekabetçi ve parçalı olduğunu ve hem büyük hem küçük oyuncuların var olduğunu ifade etti. Artan rekabet neticesinde kâr oranlarının daha da düşmesinin beklendiğini kaydeden genel sekreter, yerel firmalarla işbirliğine girip Körfez piyasasına adım atan yabancı şirketlerin riskin azalmasına katkıda bulunacağını sözlerine ekledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri