Körfez’de Alüminyum Sektörüne Yapılan Yatırımlar 55 Milyar Doları Bulacak

Toplam 6 üyesi bulunan Körfez İşbirliği Konseyi’inde 2020’ye kadar alüminyum sektörüne yapılacak yatırımların yeni tesis kurulum ve genişleme projeleriyle 55 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi. Sektöre yapılan yatırımlar...

Toplam 6 üyesi bulunan Körfez İşbirliği Konseyi’inde 2020’ye kadar alüminyum sektörüne yapılacak yatırımların yeni tesis kurulum ve genişleme projeleriyle 55 milyar dolara ulaşmasının beklendiği bildirildi. Sektöre yapılan yatırımlar 2011’de 30 milyar doları bulmuştu.

Harbor Intelligence adlı araştırma şirketinin raporuna göre Körfez’de alüminyum sektörü yılda 8,4 oranında büyüme kaydediyor. Küresel büyüme oranı ise yüzde 3,5 olarak tahmin ediliyor. Körfez’deki alüminyum üretimi 2011’de 3,48 milyon, 2012’de ise 3,74 milyon ton olarak gerçekleşti. Üretimin 2015’te 5 milyon tona ulaşmasıyla Körfez’in tüm dünyadaki en büyük tek piyasa olması bekleniyor.

Uzmanlara göre Körfez bölgesi dünyanın önde gelen alüminyum üreticisi olmanın yanısıra ilk sıradaki metal tüketim piyasaları arasında da sayılıyor. Petrole ve doğal gaza olan ekonomik bağımlılıklarını azaltmaya çalışan bölge hükümetlerinin öncelikleri arasında alüminyum endüstrisine yapılan yatırımlar bulunuyor. Sektörün Körfez ülkelerinin dış ticaretine yaptığı katkıların yanısıra projelerle yeni iş sahalarının açıldığı ve ekonominin genişlediği ifade ediliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri